ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Παγώνη: Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία είναι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα – Τι είπε για την τέταρτη δόση

Για την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, η οποία, σύμφωνα με την εκτίμησή της, θα χορηγηθεί στον γενικό πληθυσμό, μίλησε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Ήδη ξεκίνησε στο εξωτερικό η τέταρτη δόση. Υπάρχει η Επιτροπή Εμβολιασμών που συστήνει σε συγκεκριμένες ομάδες τέταρτη δόση, γιατί αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία είναι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 70%-75%, αλλά υπάρχουν και εμβολιασμένοι με δύο και τρεις δόσεις με πολλά υποκείμενα νοσήματα», επισήμανε η κ. Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για τον υπόλοιπο πληθυσμό, τόνισε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα πρέπει εγκαίρως να αποφασίσει τι θα γίνει πριν τον Σεπτέμβριο, πριν ξεκινήσουν τα σχολεία και αυξηθεί η κίνηση.

«Εκτιμώ ότι αρχές Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η χορήγηση της τέταρτης δόσης για όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 7 Απριλίου χορηγείται η τέταρτη δόση του εμβολίου σε άτομα άνω των 70 ετών και σε άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα.

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού τέταρτης δόσης εμβολίων άνοιξε αρχικά για τους άνω των 80 ετών στις 7/4, και ακολουθεί αυτή την εβδομάδα η ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και την επόμενη εβδομάδα οι ηλικίες 60-69 ετών.