ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Παγώνη: Μάσκα θα φοράμε και το Πάσχα είτε μας αρέσει είτε όχι! Το ΕΣΥ δεν μπορεί να πιεστεί άλλο

Μετά το Πάσχα θα αρθούν τα περισσότερα μέτρα, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία επεσήμανε πως έχουν κατέβει οι θάνατοι αλλά όχι αισθητά.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η απαγόρευση των όρθιων σε κέντρα διασκέδασης και εστίαση «δεν μπορεί προς το παρόν» να ανακληθεί, ενώ εμφανίστηκε αρνητική στα καρναβάλια.

«Έχεις 500 ασθενείς στις ΜΕΘ, έχουν κατέβει οι θάνατοι αλλά όχι αισθητά» εξήγησε και σημείωσε ότι το μέτρο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί μετά το Πάσχα. Σταδιακά θα μειώνονται τα μέτρα, με αργούς ρυθμούς, αλλά θα μειώνονται ανέφερε.

«Πρέπει να περάσει ο Φλεβάρης και να αρχίσει ο Μάρτης. Τέλη Μαρτίου για άρση των μέτρων είναι λίγο γρήγορα, να το δούμε», είπε και σε άλλο σημείο τόνισε: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω γιατί αν γίνει κάτι πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Όταν έχεις τόσους θανάτους και τόσους ασθενείς στις ΜΕΘ, το ΕΣΥ δεν μπορεί να πιεστεί άλλο. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν ξεπεράσει τα όρια τους μετά δύο χρόνια».

Η κ. Παγώνη είπε «όχι» και στα καρναβάλια, διευκρινίζοντας ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη των τοπικών περιοχών για έσοδα.

«Οι δείκτες στα νοσοκομεία των COVID είναι μειωμένοι, όχι σε μεγάλο βαθμό, έχουν όμως αυξηθεί οι non COVID που πρέπει να εξυπηρετηθούν να χειρουργηθούν έχουν αναστολή χειρουργείου 8 – 9 μήνες… Πρέπει να προχωρήσουν αυτά τα χειρουργεία» σημείωσε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη μάσκα δήλωσε πως «θα τη φοράμε και το Πάσχα είτε μας αρέσει όχι, το θέμα είναι ότι θα πάτε στα χωριά σας να σουβλίσετε».