Κορωνοϊός, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: «Καλούμε τους γονείς να επιστρέψουν με τα παιδιά τους στο σπίτι»

Δύο σχεδόν εβδομάδες πριν ανοίξουν τα σχολεία, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης από τη Νίκη Κεραμέως, ο Στέλιος Πέτσας επέστησε την προσοχή των γονέων, ζητώντας τους να περιορίσουν τις επαφές τους μέχρι τις 14 Σεπτέμβρη, τη μέρα δηλαδή όπου θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έκανε έκκληση στους γονείς να επιστρέψουν στο σπίτι μαζί με τα παιδιά τους και να προστατεύσουν τις οικογένειές τους, μειώνοντας τις επαφές μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το άνοιγμα των σχολείων, ο Στέλιας Πέτσας ανέφερε:
«Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, θα ήθελα να σημειώσω κάτι. Ικανός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα αστικά κέντρα. Ιδίως στην Αθήνα, μέχρι τις 31 Αυγούστου, με βάση την ανάλυση δεδομένων κινητικότητας του πληθυσμού από τα διόδια, τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές, καθώς και τις αστικές συγκοινωνίες φαίνεται ότι περίπου το 85% των κατοίκων της πρωτεύουσας επέστρεψαν στην πόλη.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους γονείς να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες με τα παιδιά τους στο σπίτι. Και να φροντίσουν, για το καλό όλης της οικογένειας. Να μείνουν ασφαλείς περιορίζοντας τις επαφές τους με την ευρύτερη κοινότητα για τις επόμενες μέρες μέχρι την έναρξη των μαθημάτων», επεσήμανε ο κ. Πέτσας.