Κορωνοϊός, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Το 4ο κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία

«Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown εξαιτίας του 4ου κύματος του κορωνοϊού ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, δηλώνοντας ότι θα υπάρξουν μόνο τοπικοί περιορισμοί, όπου παρατηρηθεί έξαρση.

Μιλώντας στο Mega και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πέτσας είπε ότι «ο κ. Σύψας είπε, ότι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα κολλήσουν μέσα στον επόμενο χρόνο. Αν υπάρξει τέταρτο κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία. Η οικονομία θα έχει ένα επαρκές τείχος ανοσίας που θα προστατεύει από ένα καθολικό lockdown και θα χρειάζονται περιοριστικά μέτρα εκεί που θα υπάρχει έξαρση».

Ερωτηθείς σχετικά με τα νέα μέτρα για την λειτουργία της εστίασης, είπε ότι «επειδή θέλουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, η λέξη που πρέπει να συνοδεύει αυτό το διάστημα, είναι η προσαρμογή. Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης, αυτά που είχαν ανακοινωθεί για αμιγείς και μεικτούς».

Συμπλήρωσε δε, ότι είναι «άλλο πράγμα ένα εστιατόριο, άλλο ένα κέντρο διασκέδασης και άλλο ένα bar σε μια τουριστική περιοχή». «Έχουν εξαγγελθεί συγκεκριμένα μέτρα για τις 15 Ιουλίου. Αν χρειαστεί να προσαρμοστούν, θα προσαρμοστούν» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, δήλωσε ότι μέχρι τώρα η συζήτηση αφορά μόνο τους υγειονομικούς και τους ανθρώπους που φροντίζουν ηλικιωμένους. «Ο επικοινωνιακός χειρισμός σε σχέση με τα εμβόλια δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός. Και έφερε δεύτερες σκέψεις σε αρκετό κόσμο. Θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν και όχι να τους εξαναγκάσουμε» συμπλήρωσε.