Κορωνοϊός, ΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: Η Όμικρον είναι πολύ κοντά στην κορύφωσή της σε Ελλάδα και Ιταλία!

Το γεγονός πως η διάδοση της μετάλλαξης Όμικρον είναι πολύ κοντά στη κορύφωσή της ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ, Χανς Κλάουγκε.

«Σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα πλησιάζουμε πάρα πολύ στο σημείο ανώτατης διάδοσης της παραλλαγής Όμικρον», δήλωσε ο Χανς Κλάουγκε περιφερειακός διευθυντής, αρμόδιος για την Ευρώπη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Μιλώντας σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre, σημείωσε ότι «τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείσουν. Το «πικ» της διάδοσης της παραλλαγής Όμικρον στην Ευρώπη θα καταγραφεί, πιθανότατα, νωρίτερα από τις προβλέψεις: εντός δυο με τριών εβδομάδων».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού είναι 149.512, με 248 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 927. 846 διαγνωστικά τεστ, το 16,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.691 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 18.719. Στη φάση αυτή, στη χώρα καταγράφονται 2.548.857 θετικοί στον ιό.

Από την αρχή της πανδημίας τα περιστατικά είναι 8.706.915 και 141.104 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, σε κατ΄οίκον απομόνωση, βρίσκονται 2.528.447 πολίτες. Σήμερα, οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα είναι εκείνες με πρωτεύουσα το Μιλάνο, τη Νάπολη και την Μπολόνια.

Ο υφυπουργός Υγείας της ιταλικής κυβέρνησης, Πιερπάολο Σιλέρι, δήλωσε σήμερα ότι «εντός του 2022, σχεδόν όλοι οι Ιταλοί θα «συναντήσουν» την παραλλαγή Όμικρον, εκτός και αν, στο μεταξύ, διαδοθεί μια νέα παραλλαγή».