Κορωνοϊός, ΥΓΕΙΑ

Προειδοποίηση Γώγου για «τεράστια έξαρση ιώσεων» και γεμάτα νοσοκομεία!

Ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος μίλησε στο MEGA για την κατάσταση στα νοσοκομεία, καθώς ιώσεις, γρίπη και κορωνοϊός είναι σε υψηλά επίπεδα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία τεράστια έξαρση ιώσεων, η οποία πάντα υπήρχε αυτή την εποχή, απλά λόγω του covid με τα μέτρα και τις μάσκες, απέτρεψαν την παρουσία των υπόλοιπων λοιμώξεων πέραν του κορωνοϊού. Τώρα που δεν υπάρχουν μέτρα, επέστρεψαν και οι ιώσεις. Είναι σε έξαρση οι ιώσεις τον τελευταίο καιρό, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα» σημείωσε.

«Τα ΤΕΠ – τμήματα επειγόντων περιστατικών – είναι γεμάτα, καθώς οι ασθενείς έχουν  βαριά συμπτώματα, και ο κόσμος φοβάται και πάει στα νοσοκομεία. Ο covid υπάρχει ακόμα, ωστόσο η γρίπη σε συνδυασμό με τον RSV δημιουργούν λοιμώξεις στο κατώτερο αναπνευστικό, δηλαδή πνευμονία» συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.

«Από τις υπάρχουσες ιώσεις μόνο για τον κορωνοϊό και τη γρίπη έχουμε εμβόλια και από τον Μάιο θα έχουμε και για τον RSV. Τα εμβόλια μπορούμε να τα κάνουμε μέχρι το τέλος του χειμώνα. Το βασικό εμβόλιο της γρίπης έχει επικαιροποιηθεί και είναι πολύ αποτελεσματικό και ασφαλές», κατέληξε.

Δείτε όσα είπε