Κορωνοϊός, ΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην χρησιμοποιείτε μάσκα σε παιδιά κάτω των 2 ετών – Αυξάνει τον κίνδυνο πνιγμού

Επικίνδυνη μπορεί να είναι η χρήση μάσκας σε παιδιά κάτω των 2 ετών, καθώς δυσκολεύει την αναπνοή τους και αυξάνει τον κίνδυνο πνιγμού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ιαπωνική Παιδιατρική Ένωση.

Η Παιδιατρική Ένωση προειδοποίησε τους γονείς ότι οι μάσκες είναι πολύ επικίνδυνες για τα βρέφη και τα νήπια έως 2 ετών, καθώς «καθιστούν δύσκολη την αναπνοή διότι τα νήπια έχουν μικρές αναπνευστικές οδούς», γεγονός που επιβαρύνει την καρδιά τους, τόνισε η Ένωση, προσθέτοντας ότι σε τόσο μικρά παιδιά η χρήση μάσκας αυξάνει και τον κίνδυνο θερμοπληξίας. «Ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε μάσκες σε παιδιά κάτω των 2 ετών», ανέφερε η Ένωση στον ιστότοπό της.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν πολύ λίγα σοβαρά κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών, τα περισσότερα από τα οποία μολύνθηκαν από μέλη της οικογένειάς τους, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί καμία εστία σε σχολεία ή βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής επίσης συνιστούν να μην χρησιμοποιούν μάσκα τα παιδιά κάτω των 2 ετών.