ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

«Ρεκόρ» αισιοδοξίας για τη Βρετανία! Μετά από 9 μήνες κατέγραψε μόλις ένα θάνατο!

Ημέρα… αισιοδοξίας η χθεσινή για τη Βρετανία, καθώς μόνο ένας άνθρωπος πέθανε από κορωνοϊό στη χωρά η οποία έχει πληρώσει βαρύ τίμημα στην πανδημία.

Οι αρμόδιες αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν πως για μόλις τρίτη φορά από την έναρξη της πανδημίας παρατηρείται τόσο χαμηλός απολογισμός θανάτων. Στις 30 Ιουλίου του 2020 δεν κατέληξε κανείς στη χώρα, ενώ στις 3 Αυγούστου καταγράφηκε επίσης ένας θάνατος.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 1.649 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, περίπου 500 λιγότερα από την προηγούμενη Δευτέρα. Πρόκειται για τον μικρότερο απολογισμό κρουσμάτων του ιού από τις 2 Σεπτεμβρίου, πριν βγει εκτός ελέγχου το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πάντως, όπως σημειώνεται στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα νούμερα τείνουν να είναι χαμηλότερα τις Δευτέρες επειδή γίνονται λιγότερα τεστ το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια στιγμή, η Βρετανία ξεπέρασε το ορόσημο των 50 εκατομμυρίων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθώς έγιναν ακόμα 250.000 την τελευταία ημέρα. Περίπου 34,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και 15,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Το 30% όλων των ενηλίκων έχουν εμβολιαστεί πλήρως για τον ιό.