ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Συναγερμός στην Κρήτη! Σε σοβαρή κατάσταση παραμένουν δύο γυναίκες μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca!

Σε σοβαρή κατάσταση παραμένουν στο νοσοκομείο δύο γυναίκες στην Κρήτη, οι οποίες παρουσίασαν προβλήματα, μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca.

Η μία εξ αυτών, μία 44χρονη η οποία παρουσίασε με προβλήματα στην πηκτικότητα του αίματος μετά τον εμβολιασμό της, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού στο Βενιζέλειο όπου και νοσηλευόταν δεν υπήρχαν οι κατάλληλες ιατρικές ειδικότητες.
Η 44χρονη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος, η οποία οδήγησε χθες σε θρόμβωση στον εγκέφαλο και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της σε μονάδα αυξημένης φροντίδας του ΠΑΓΝΗ.

Την ίδια ώρα, μία 47χρονη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ μετά από θρόμβωση που υπέστη, επίσης λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca.
Στο μεταξύ, νομικά σκοπεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, να κινηθεί ένας 35χρονος ο οποίος επίσης εμφάνισε προβλήματα μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca, όπως εμβολή και θρόμβωση και πήρε τελικά εξιτήριο μετά τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες και υπεβλήθη.

Ο 35χρονος σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, εφόσον αποδειχθεί ότι η περιπέτεια της υγείας του σχετίζεται με το συγκεκριμένο εμβόλιο.
Και για τις τρεις περιπτώσεις, οι γιατροί είναι σε αναμονή για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έχουν σταλεί σε εργαστήρια της Αθήνας και που θα δείξουν αν αυτές οι αιματολογικές διαταραχές σχετίζονται με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Οι επιστήμονες, ωστόσο, θεωρούν ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο και περίεργο να παρουσιαστούν 3 περιστατικά επιπλοκών στις περίπου 50 χιλιάδες δόσεις AstraZeneca που έχουν διατεθεί στην Κρήτη.

Στα συγκεκριμένα περιστατικά αναφέρθηκε χθες και ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε ότι ερευνώνται επιστημονικά από τους ειδικούς και ότι συντάσσεται κίτρινη κάρτα για τους τρεις ασθενείς. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας απέκλεισε την πιθανότητα να έφτασε στην Κρήτη ελαττωματική παρτίδα εμβολίων.