Κορωνοϊός, ΥΓΕΙΑ

Τι λέει ο Θεμιστοκλέους για το εμβόλιο της AstraZeneca

«Όπως όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, έτσι έχει και το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί υπέρ της ασφάλειάς του» για το εμβόλιο της AstraZeneca», τόνισε ο Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από τις ευρωπαϊκές χώρες, τα περιστατικά θρομβώσεων είναι 1 στις 346 χιλιάδες, ενώ πρόσθεσε πως όλα τα εμβόλια για τον κορωνοϊό αξιολογούνται καθημερινώς από τους οργανισμούς και σημείωσε ότι έχει αποδειχθεί ότι όλα είναι ασφαλή και απολύτως αποτελεσματικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι δεν είναι ακόμα σαφές αν θα χρειαστεί επαναληπτικό ή τρίτο εμβόλιο το φθινόπωρο και εξήγησε δε ότι όσοι έτυχε να νοσήσουν, παρά το ότι είχαν εμβολιαστεί, έφεραν πολύ χαμηλό ιικό φορτίο.
Αναφορικά με τις παραδόσεις εμβολίων σημείωσε ότι οι εταιρίες έχουν επιβεβαιώσει παραδόσεις για τον Μάη και τον Ιούνιο, ενώ πλέον μπαίνει, όπως είπε, στο παιχνίδι και η Johnson & Johnson, ήδη από το τέλος Απριλίου, με λίγες μόνο δόσεις. «Αναμένονται στην Ελλάδα 300.000 εμβόλια της Johnson & Johnson τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο» υπογράμμισε.