ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Βασιλακόπουλος: Θα συνεχίσουμε να έχουμε πολλούς θανάτους για αρκετές ημέρες!

Στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και στους εμβολιασμού, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε στο MEGA, φαίνεται να υπάρχει μία ύφεση στο κύμα αυτό και φαίνεται από διάφορους δείκτες.

«Έχει πέσει το ιικό φορτίο στα λύματα. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε αρκετούς θανάτους και θα συνεχίσουμε να έχουμε για αρκετές ημέρες, γιατί οι θάνατοι έρχονται μετά από βαριές νοσηλείες, οι οποίες χρονικά είναι μεταγενέστερες από τα κρούσματα. Ο κόσμος εμβολιάστηκε πολύ περισσότερο, αυτό θα αρχίσει να φαίνεται στις επόμενες ημέρες», είπε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως χθες, Κυριακή, κλείστηκαν 30.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου. Την ίδια στιγμή τα κρούσματα στη χώρα μας έφτασαν τα 1 εκατ, συνολικά από την αρχή της πανδημίας. Ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Όμικρον και όσα αρχίζουν να δείχνουν οι πρώτες μελέτες.

«Για την Όμικρον τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν. Είναι πιο μεταδοτική και φαίνεται να επικρατεί στη Βρετανία. Δεν έχει βαριές νοσηλείες και φαίνεται πως πάμε σε μία πιο ήπια νόσο. Όμως επειδή είναι πολύ μεταδοτική, αν νοσήσουν πολλοί άνθρωποι θα έχουμε κι εκεί σημαντική θνητότητα», είπε.

Για την καταπολέμηση της Όμικρον σχολίασε πως χρειάζεται η τρίτη δόση σε όλους τους εμβολιασμένους, «Δεν θα την αντιμετωπίσουμε τέλεια, αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό», τόνισε. Ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», οι οποίοι απήγαγαν ένα Γυμνασιάρχη στην Πιερία. Το γεγονός αυτό το σχολίασε παράλογο.

«Πάμε πλέον στα όρια της τρέλας. Το να θεωρεί κάποιος ότι οργανώνονται μερικοί πολίτες και υποκαθιστούν τα όργανα του κράτους είναι πέρα από την λογική. Ακόμα και εμβολιασμένοι να ήταν, θα μπορούσαν να κάνουν μία ομάδα και να απαγάγουν ανθρώπους;», αναρωτήθηκε.