3 top δεξιά, LIFESTYLE

Γιατί η Αθηνά Ωνάση δεν θέλει να έρχεται στην Ελλάδα – Αποκαλύψεις από τον Αλέξη Μανθεάκη

Ο Αλέξης Μανθεάκης, άλλοτε εκπρόσωπος της Αθηνάς Ωνάση και του Τιερί Ρουσέλ στην διαμάχη που είχε η μοναδική κληρονόμος της οικογένειας με τους Έλληνες διαχειριστές του ιδρύματος Ωνάση, μίλησε στην τηλεόραση του ALPHA.

Για δημοσιεύματα που ήθελαν τον πατέρα της να παντρεύεται την κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση από συμφέρον, ο κ. Μανθεάκης είχε ένα περιστατικό να διηγηθεί.

15 χρόνια χωρίς τον «έφηβο» Βλάσση Μπονάτσο

Βρίσκονταν, όπως είπε, στον Σκορπιό για το μνημόσυνο των δέκα χρόνων από τον θάνατο της Χριστίνας Ωνάση, όταν δεν μπορούσε να εντοπίσει τον πατέρα της Αθηνά. «Τον βρήκα στον τάφο της Χριστίνας στο παρεκκκλήσι, χάιδευε τον τάφο και τον έβλεπα κλαμένο», θυμάται σήμερα. «Φυσικά και υπήρχαν συμφέροντα, ο Τιερί είχε άλλες, την ταλαιπώρησε ναι. Αλλά κάποια στιγμή της έκανε και παιδί», συμπληρώνει.

«Η Αθηνά δεν μιλά ποτέ για τη μητέρα της»
Ο Αλέξης Μανθεάκης λέει πως η Αθηνά Ωνάση αποφεύγει τη συζήτηση για την μητέρα της, που έφυγε από τη ζωή όταν ήταν πολύ μικρή: «Ποτέ δεν έκανε συζήτηση για την Χριστίνα. Είναι ένα θέμα που είναι σχεδόν ταμπού. Ακούστηκαν πολύ άσχημα πράγματα για την Χριστίνα, κουτσομπολιά και αυτό την πλήγωνε».

Ωστόσο περιγράφει ένα περιστατικό και πάλι από τον Σκορπιό, όπου είδε για μια και μόνη φορά την Αθηνά Ωνάση να κλαίει για την μητέρα της. Όταν ρώτησε τον Τιερί Ρουσέλ τι είχε συμβεί, εκείνος του είπε: «Μείναμε ξύπνιοι όλη νύχτα και της διάβασα ένα γράμμα από τη μητέρα της και συγκινήθηκε πάρα πολύ και έκλαιγε».

ΣΟΚ! Βρέθηκε νεκρή η διάσημη τραγουδίστρια – Ήταν μόλις 25 χρόνων

Ο κ. Μανθεάκης προσπάθησε να περιγράψει τους λόγους που η Αθηνά δεν ήθελε να βρίσκεται στην Ελλάδα, στην πατρίδα της μητέρας της. «Υπήρχε πρόβλημα με τα μέσα, όπου πήγαινε γινόταν σκοτωμός», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως ο Σκορπιός έχει μια βαριά ατμόσφαιρα, εξαιτίας των τάφων της οικογένειας που βρίσκονται εκεί.

«Είναι σκληρό άτομο»
«Είναι ένα φοβερά σκληρό άτομο. Αυτό το περίμενα, δεν περίμενα όμως ότι αυτό θα επεκταθεί και στο συναισθηματικό κομμάτι που έχει να κάνει με πόνο με τρίτους», συνεχίζει ο κ. Μανθέακης για την Αθηνά Ωνάση, δήλωση που έχε κάνει με παρόμοιο τρόπο και στο παρελθόν και δίνει ένα πολύ γλαφυρό παράδειγμα: «Η Αθηνά έδωσε για ένα άλογο περίπου 12 εκατ. ευρώ και τα ξαδέρφια της, οι Νιάρχοι έδωσαν το ίδιο ποσό για να αγοράσουν 140 ασθενοφόρα. Η Αθηνά δεν έδειξε αυτό που περιμέναμε, τον πόνο για τους τρίτους».

Ωστόσο, στο θέμα του διαζυγίου της, ο κ. Μανθεάκης περιγράφει πως συνέβαλε ώστε η Αθηνά Ωνάση να έχει τα στοιχεία που χρειαζόταν στο δικαστήριο. «Εμένα με είχε πλησιάσει τότε μια κοπέλα και μου έλεγε ότι είμαι η φιλενάδα του Ντόντα, είμαι πρώην Call Girl», λέει για εκείνη την περίοδο. «Όταν έμαθα ότι η Αθηνά χώρισε την πήρα τηλέφωνο», συνεχίζει ο κ. Μανθεάκης, που άρχισε να συγκεντρώνει στοιχεία προκειμένου να βοηθήσει την Αθηνά Ωνάση με το διαζύγιο και τις υπέρογκες απαιτήσεις διατροφής (10.000 ευρώ την ημέρα) που είχε ο Βραζιλιάνος πρώην της.

Όπως λέει, λίγο αργότερα χρειάστηκε εκείνος τη βοήθεια της, όμως συνάντησε κλειστές πόρτες. «Αναγκάστηκα τότε, ήταν μια στιγμή πολύ σύντομα μετά το διαζύγιό της, που αρρώστησε η γυναίκα μου. Της είπα Αθηνά χρειαζόμαστε τη στήριξή σου τώρα, δεν έχω ζητήσει ποτέ τίποτα από εσένα. Η απάντηση της ήταν αν θες μίλησε με τον δικηγόρο μου. Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι ενοχλήθηκε», σημειώνει και προσθέτει πως δεν του έδωσε ούτε ένα ευρώ.