Στο χειρουργείο, όπου τοποθετήθηκαν επτά βίδες στο χέρι της, οδηγήθηκε η Μαρία Ηλιάκη, καθώς, όπως είπε, το κάταγμα ήταν συντριπτικό και πως τις προηγούμενες ημέρες έπρεπε να ξεκουραστεί και να επικεντρωθεί στην υγεία της.
Μέσα από δηλώσεις που έκανε η Μαρία Ηλιάκη στην κάμερα της εκπομπής «Breakfast@Star» εξήγησε πως την ημέρα που προκλήθηκε το ατύχημα, κατά τη διάρκεια της προπόνησής της, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έπειτα πραγματοποιήθηκε η επέμβαση. «Έγιναν όλα μέσα στην ίδια ημέρα, χειρουργήθηκα, γιατί ήταν συντριπτικό το κάταγμα, έχω επτά βίδες. Ήταν σοβαρό. Ξεκουράστηκα αναγκαστικά», δήλωσε.
Όσο για την πορεία της υγείας της, πρόσθεσε: «Εντάξει καλύτερα είμαι, μετράω αντίστροφα να περάσουν οι τρεις εβδομάδες και να το βγάλω. Έπεσα, έτρεχα, έκανα προπόνηση τρομάρα μου και έπεσα. Η κακιά η ώρα. Δεν με πονάει, εκείνη την ώρα με πόνεσε».
Κλείνοντας, η Μαρία Ηλιάκη υπογράμμισε πως σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που βιώνει, η στήριξη του συζύγου της, αλλά και των κοντινών συγγενών αποδεικνύεται καθοριστική: «Σε αυτές τις περιπτώσεις οι συγγενείς όσο μπορούν συνδράμουν, ο σύζυγός μου, ήρωας. Δεν έχω κάτι τηλεοπτικά, με δουλεύεις; Αλλιώς είχα στο μυαλό μου τον Μαΐο αλλιώς μου ήρθε, όχι δεν έχω κάτι τηλεοπτικό».