MEDIA

Αυτοκριτική, εξομολογήσεις και «καρφιά» Λιάγκα! Τι είπε για το διαζύγιο και τις αποχωρήσεις Νομικού-Κορινθίου

Ο Γιώργος Λιάγκας, καλεσμένος στο “Ενώπιος Ενωπίω”, μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για την πορεία του αλλά και τα λάθη που έχει κάνει.

«Οι ίδιοι που σε βρίζουν, μετά από καιρό μπορεί να σε αγαπήσουν. Όταν επιλέγεις να κάνεις δημοσιογραφία με άποψη, μοιραία κάποιοι θα συμφωνήσουν και κάποιοι θα διαφωνήσουν», είπε αρχικά ο παρουσιαστής.

Για τον ανταγωνισμό και την ένταση που ανεβαίνει στην πρωινή ζώνη: «Δεν είναι οι ζώνες, είναι τα πρόσωπα. Κάποιοι τα στρογγυλεύουν. Θεωρώ ότι έχω το πιο ευτυχισμένο πάνελ, γιατί το φίδι από την τρύπα το βγάζω εγώ».

Αναφορικά με την τηλεθέαση απάντησε: «Τα νούμερα με βρίσκουν στο γραφείο εδώ. Όταν με έβρισκαν σπίτι ήταν το πρώτο που έβλεπα. Προφανώς και επηρεάζουν την ατζέντα της εκπομπής, πολύ. Η επιλογή των θεμάτων είναι θέμα αισθητικής, αλλά η έκθεση έχει να κάνεις κυρίως με το αν ο κόσμος ενδιαφέρεται».

Για το πώς βρίσκεται ανάμεσα σε ενημέρωση και ψυχαγωγία: «Εκ του αποτελέσματος γίνεται, γιατί πάω προς δημοσιογραφικά και ενημερωτικά μονοπάτια τελευταία. Έλεγα το δελτίο ειδήσεων του Star, καθαρόαιμο lifestyle. Αυτό με περιχαράκωσε και με κατέταξε στην ψυχαγωγία. Βγήκα στην πιάτσα και ζήταγα δουλειά και δεν μου έδινε κανείς, είχα πάρει στάμπα light, μετά μου ήρθε πρόταση από την ψυχαγωγία με πολλά περισσότερα λεφτά, άρα ήταν ο εύκολος δρόμος, βάζοντας και τη δική μου δημοσιογραφική πινελιά».

«Νιώθω πιο καλά στο δικό σου κοστούμι, του ανθρώπου που παίρνει συνέντευξη. Θα κρατούσα μόνο αυτό, αυτό χαίρομαι περισσότερο, τις συνεντεύξεις», δήλωσε.

«Χάνω τον έλεγχο, τον έχω χάσει 2-3 φορές, έχω κάνει λάθη χωρίς καμία σκοπιμότητα. Δεν έχω τρελαθεί ποτέ από την τηλεθέαση, το πάθος της στιγμής του σχολίου μπορεί να με κάνει να χάσω το μέτρο. Η λογική της πολιτικής ορθότητας μας έχει κάνει να βρούμε την ισορροπία. Πράγματα που λέγαμε πριν από 10 χρόνια, τώρα δεν μπορούμε να τα πούμε στην τηλεόραση. Έχω μπει στο λιγότερο καλούπι που θα μπορούσα να μπω», τόνισε ο Γιώργος Λιάγκας.

Παράλληλα έδωσε απάντηση στις δύο αποχωρήσεις που έγιναν από “Το Πρωινό”

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λιάγκας εξήγησε αρχικά πως «ήρθε η Δούκισσα σε μια εκπομπή η οποία ήταν διαφορετική από αυτό που και η ίδια μπορεί να οραματιζόταν. Είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα η Δούκισσα, ταλαντούχο πλάσμα, πολύ ωραία γυναίκα και πολύ επιτυχημένη στη ζωή της. Ήταν και δική μου πρόταση στον σταθμό για να έρθει. Δεν ταίριαξε όμως η Δούκισσα σε αυτό το είδος εκπομπής. Αισθανόταν και εκείνη να ασφυκτιά και γω αισθανόμουν ότι δεν θα κολλήσει ποτέ αυτό το πράγμα. Οπότε νομίζω ορθώς αποχώρησε η Δούκισσα, την οποία εκτιμώ αφάνταστα».

Ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στο θέμα της Μαρίας Κορινθίου: «Στο κομμάτι της Μαρίας Κορινθίου, δεν έχω καταλάβει πραγματικά τι έχει γίνει. Εγώ με την Μαρία δεν είχα κανένα κοινό κομμάτι στην εκπομπή . Η Μαρία δεν ήρθε ως συμπαρουσιάστρια, δεν ήρθε ως πάνελ, δεν ήταν υφιστάμενη δική μου. Η Μαρία ήρθε ως επιλογή του εμπορικού του ΑΝΤ1 για να κάνει μόνο τα εμπορικά. Εγώ δεν γνωρίζω καν ποια είναι τα εμπορικά, δεν επιλέγω τα εμπορικά και δεν λέω σε κανέναν πως να πει τα εμπορικά. Από κει και πέρα κάτι έγινε, το οποίο δεν έχω αντιληφθεί και γι’ αυτό η Μαρία δεν έχει πει ποτέ κάτι για εμένα. Μπορεί να έγινε κάτι με κάποιους άλλους ανθρώπους, που δεν το γνωρίζω , μπορεί να αισθάνθηκε άσχημα η Μαρία».

«Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν αποχώρησε η Μαρία. Έκανε κάποιες δηλώσεις που ενόχλησαν τον ΑΝΤ1 και ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία. Κάτι για το οποίο δεν ρωτήθηκα καν γιατί η Μαρία δεν ήταν δικός μου συνεργάτης. Δεν είχα κάτι να της πω για να το ακούσει ή κάτι να της πω για να μην το ακούσει» τόνισε, ακόμα, ο Γιώργος Λιάγκας. «Είναι αυτό που λέμε ότι έχω πληρώσει σφάλματα μου αλλά έχω πληρώσει και πράγματα στα οποία δεν είχα καμία συμμετοχή και καμία γνώση».

 Ο δημοφιλής παρουσιαστής αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στην επόμενη σελίδα του διαζυγίου με την Φαίη Σκορδά και τις αγωνίες που διατηρούσε για τη σχέση με τα παιδιά του.

«Έχω ξαναπεί ότι είμαι ένα παιδί χωρισμένων γονιών και άσχημα χωρισμένων γονιών. Στα πρώτα χρόνια έμεινα με την μητέρα μου και χώρισαν με σύγκρουση μεγάλη. Το θέμα όμως είναι ότι για πάρα πολλά χρόνια εμένα η μητέρα μου εξαφανίστηκε από την ζωή μου. Δεν θέλω να πω κάτω από ποιες συνθήκες, για ποιο λόγο και τα λοιπά. Αυτά είναι προσωπικά θέματα και δεν έχει σημασία. Αυτό από μόνο του είναι μια πληγή πολύ μεγάλη η οποία δεν ξέρω και αν κλείνει ποτέ. Όταν λοιπόν μια μάνα ή ένας πατέρας, κυρίως η μάνα, φεύγει βία για πολλά χρόνια από τη ζωή ενός παιδιού και κάποια στιγμή καλείσαι εσύ, επειδή δεν γίνεται διαφορετικά, να χωρίσεις από τον άνθρωπο σου, το θεωρείς αφενός μια μεγάλη αποτυχία και αφετέρου το σκέφτεσαι διπλά, τριπλά, τετραπλά μέχρι να πάρεις την οριστική απόφαση».

«Όταν, δε, αυτό αλλάζει, εσύ φέρεις ένα βάρος ότι πιθανόν τα παιδιά μου να λάβουν τον χωρισμό ως ότι ο πατέρας τους τα εγκαταλείπει, όπως εμένα πιθανόν κάποιος γονιός μου να έφυγε βίαια από τη ζωή μου. Που ήταν μια κοινή απόφαση, ένας ήρεμος και γλυκός χωρισμός από την Φαίη. Άρα εγώ το αντιμετώπισα πάρα πάρα πολύ δύσκολα. Πήρα και βοήθεια, πήγα σε γιατρό. Δεν ήταν για μένα μια εύκολη περίοδος. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος».

«Από την άλλη το γεγονός ότι εγώ πέρασα άσχημα σαν παιδί, για μένα είναι αυτονόητο να προσπαθώ να είμαι όσο περισσότερο μπορώ κοντά στα παιδιά μου. Δεν μιλάω υλικά αλλά κυρίως σε αυτό που λέμε να έχουμε ποιοτικό χρόνο για να κάνουμε πράγματα μαζί. Δηλαδή το θεωρώ αυτονόητο και πιθανόν στην υπερβολή που το κάνω να έχει να κάνει με τα δικά μου παιδικά βιώματα» πρόσθεσε, επίσης, ο Γιώργος Λιάγκας στο «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.