MEDIA

Δεν θα πιστεύετε ποια κυρία παρουσιάζει εκπομπή στο ART TV(φωτο)

Μια ζωή σαν παραμύθι…Από τα αμύθητα πλούτη στην… αριθμολογία. Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η παρουσιάστρια του ART tv…
Η τρίτη σύζυγος του Τζον Νιάρχου, Μαρία Ζωγράφου, επανασυστήθηκε μετά τον γάμο της ως Μαρία Ζώη για λόγους καλύτερης προσφώνησης του ονόματος της στους κύκλους της αγγλικής, της αμερικανικής και της ελβετικής υψηλής κοινωνίας. Έχει καταγωγή από τον Πειραιά και ρίζες από τη Σμύρνη.
Είναι ανιψιά της γνωστής συγγραφέας Λιλής Ζωγράφου.
Με τον John Niarchos γνωρίστηκαν στις αρχές του 2002 στον Φλοίσβο. Εκείνη είχε πάει για ένα ρεπορτάζ για την εφημερίδα Απογευματινή, κι εκείνος για να συζητήσει τρέχοντα θέματα με μια παρέα Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών.
«Η γνωριμία μου με τον άντρα μου ήταν πραγματικά σαν παραμύθι. Γνωριστήκαμε ενώ εγώ ήμουν σε επαγγελματικό ραντεβού. Την πρώτη φορά δεν τον θυμάμαι, εκείνος όμως με πρόσεξε. Φρόντισε να μάθει για μένα. Εγώ τότε ήμουν δημοσιογράφοι στην "Απογευματινή" έχοντας βρεθεί για δουλειά στον Φλοίσβο. Κάποια στιγμή σηκώθηκα από το τραπέζι μου για να βγω έξω. Η παρέα του Νιάρχου αποτελούνταν από πολιτικούς και επιχειρηματίες. Δεν είχαμε κοινούς γνωστούς ή κάποια άλλη κοινή επαφή. Με είδε, με πρόσεξε, με έψαξε, πήρε τις πληροφορίες του και εν συνεχεία ήρθε σε επαφή μαζί μου, παρόλο που έμαθε ότι ήμουν δημοσιογράφος και ο ίδιος απεχθανόταν όσο τίποτε άλλο οτιδήποτε είχε να κάνει με τη δημοσιότητα και τον χώρο των media. Δεκαπέντε ημέρες μετά θα με πάρει τηλέφωνο, λέγονται μου στα αγγλικά και με οξφορδιανή προφορά «My name is John Niarchos”, για να εισπράξει τη δική μου απάντηση: "So what;» Ήταν κάτι που, όπως μου εκμυστηρεύτηκε αργότερα, του έκανε εντύπωση και τον άφησε σύξυλο», αναφέρει η κυρία Ζώη στο Πρώτο Θέμα.


Το πρώτο τους ραντεβού είχε κλειστεί έναν μήνα αργότερα σε γνωστό καφέ του Κολωνακίου. «Όταν τον είδα από κοντά, συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά μορφωμένο και καλλιεργημένο άνθρωπο. Μου συστήθηκε και μου εξήγησε ότι δεν επρόκειτο για μια απλή προσέγγιση, αλλά ότι ενδιαφερόταν να με γνωρίσει καλύτερα, όπως και τελικά έγινε. Ήταν ένας εντυπωσιακός άνδρας με εξαιρετικούς τρόπους, κάποιος που δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος. Ήταν ένας άνδρας που τιμούσε το όνομα του. Τον εντυπωσίασε η άριστη γνώση που είχα για την αριθμολογία και μου ανέθεσε τόσο το προσωπικό ψυχολογικό αριθμολογικό του προφίλ όσο και την αριθμολογική μου εκτίμηση που αφορούσε στις επιχειρήσει του. Εκτοτε δημιουργήθηκε μια φιλική σχέση. Οσο όμως τον γνώριζα καλύτερα τόσο περισσότερο γοητευομουν. Μου άρεσαν ο χαρακτήρας του η προσωπικότητά του, η φιλανθρωπική τον δράση. Από την άλλη, όμως, ήταν και εξαιρετικά επιφυλακτικός με τους ανθρώπους ανοιγόταν δύσκολα και μόνο εφόσον προηγούμενα σιγουρευόταν ότι τον πλησίαζαν για το Τζον και όχι για το Νιάρχο»
Τόσο ο Τζον Νιάρχος όσο και η Μαρία Ζώη είχαν βγει σχετικά πρόσφατα από δύο ψυχοφθόρα διαζύγια. Τον Ιούνιο του 2003 οι δυο τους παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στην Αγγλία. Στις 14 Φεβρουαρίου 2004, στο Λέικ Τάχο της Καλιφόρνια θα δώσουν εκ νέου γαμήλιους όρκους, αυτή τη φορά ενώπιον του θεού. «Ήταν μια σεμνή τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε σε αγγλικανική εκκλησία. Ο γάμος έγινε σε στενό κύκλο, περίπου 100 ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν επιχειρηματίες κάποιοι πολιτικοί και αρκετοί διάσημοι, όπως ο σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ, ο σχεδιαστής Γκαλιάνο, η Λίντα Εβανς με τον συνθέτη Yanni, η Σίρλεϊ Μπάσει κ.ά.»
Παρά το γεγονός ότι ο Νιάρχος αρχικά θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της συζύγου του να εξελίξει το αντικείμενό της, τελικά θα σταθεί σθεναρά απέναντι σε κάθε προοπτική άσκησης του επαγγέλματος.


Έπειτα από ένα χρονικό διάστημα έντονων διαφωνιών, το ζευγάρι θα χωρίσει. «Χωρίσαμε το 2011. Ένα διαζύγιο, ξέρετε, είναι πάντα οδυνηρή έκπληξη, ακόμα κι όταν είναι δική σου επιλογή να φύγεις από τον γάμο. Επιθυμούσα πάντα ένα παιδί. Τη δημιουργία οικογένειας. Από την αρχή η συμφωνία ήταν να αφήσω τη δημοσιογραφική μου δραστηριότητα και να τον ακολουθήσω, όπως και έκανα. Μου ήταν αδύνατον όμως να ξεκόψω εντελώς από τη μεγάλη μου αγάπη για την αριθμολογία, την οποία επεδίωξα να ασκήσω σε επαγγελματικό επίπεδο».
Όταν οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο της επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Πλέον δουλεύει στο Art tv και δίνει συμβουλές αριθμολογίας στο κοινό της.

πηγή: gossip-tv.gr