MEDIA

Νέα δωρεάν συλλεκτικά τεύχη Μπλεκ με την κυκλοφορία της νέας «Στρατηγικής»!

Με δώρο ακόμα δύο νέα συλλεκτικά τεύχη με περιπέτειες του θρυλικού ΜΠΛΕΚ και τον συντρόφων του κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.

Ο θρυλικός ΜΠΛΕΚ μέσα από την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ έρχεται να σπείρει ξανά τον άνεμο ελευθερίας και ανεξαρτησίας με ΔΥΟ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΥΧΗ με τις περιπέτειές του.

Και επίσης ΔΩΡΟ μία μονογραφία του μεγαλύτερου σε κυκλοφορία περιοδικού ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ με τίτλο «Η πολεμική τέχνη των αρχαίων Ελλήνων: Όπλα, δόγματα και τακτικές από το 6.000 π.Χ. μέχρι τι 146 π.Χ.»

Στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το μεγαλύτερο περιοδικό άμυνας στην Ελλάδα, θα βρείτε:

RAFALE: Η δράση των νέων μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ σε Λιβύη & Αφγανιστάν

Το Rafale μέσω των συνεχών αναπτύξεών στο εξωτερικό και των αποστολών έχει παρουσιάσει ένα πολύ υψηλό βαθμό διαθεσιμότητας γεγονότα που εγγυώνται ότι το αεροσκάφος σε ελληνική υπηρεσία θα είναι απόλυτα έτοιμο να αναλάβει από αποστολές εναέριας επικράτησης έως και περίπλοκες αποστολές προσβολής στόχων εδάφους ή και επιφανείας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ F-35 & RAFALE KATA TOΥΡΚΙΚΩΝ S-400: Μπορούν να τα εξουδετερώσουν;

Η προοπτική απόκτησης από την ΠΑ των αμερικανικών μαχητικών 5ης γενιάς F-35 από τις
ΗΠΑ, αν και έχει αποκλειστεί σε ότι αφορά την άμεση παράδοσή τους, όπως είχε ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση υφίσταται ως μια μελλοντική προοπτική. Τι θα γινόταν όμως σε περίπτωση που η Ελλάδα παρελάμβανε το αμερικανικό μαχητικό και τι θα σήμαινε για την τουρκική αεράμυνα και τα S-400 η συνεργασία του με το μαχητικό Rafale;

ΕΚΥΓΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΕΚΟ-200HN: Τα ίδια λάθη με το πρόγραμμα φρεγατών «S»;

Το ΠΝ βρίσκεται στην πιο κρίσιμη περίοδο από άποψη αλλαγής υλικού των κύριων μονάδων επιφανείας. Η δύναμη της Διοίκησης Φρεγατών αποτελείται από
13 σκάφη εκ των οποίων τα 4 τύπου ΜΕΚΟ 200HN και τα 9 τύπου “S”. Από τις 9 “S” οι 6 έχουν περάσει ένα περιορισμένης έκτασης πρόγραμμα εκσυγχρονισμού. Μοιραία τα σκάφη τα οποία πρέπει να περάσουν με την σειρά τους ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού είναι οι ΜΕΚΟ, οι οποίες βρίσκονται κοντά στο τέλος της τρίτης δεκαετίας της επιχειρησιακής τους υπηρεσίας.

ΤΡΟΧΟΦΟΡΑ ΤΟΜΑ: Τα θετικά & τα αρνητικά της ένταξής τους στον ΕΣ

Λίγο πριν την άφιξη στην Ελλάδα εκατοντάδων τροχοφόρων τεθωρακισμένων αναγνωριστικών οχημάτων Μ1117 Guardian από τα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού, το ερώτημα είναι κατά πόσον τα τροχοφόρα ΤΟΜΑ υπερτερούν των ερπυστριοφόρων στο ελληνικό περιβάλλον.

ΑΠΟΒΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Επιτακτικός ο εκσυγχρονισμός δόγματος & μέσων του ΕΣ

Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών είναι το κύριο «εργαλείο» των ΕΔ για την πραγματοποίηση αποβατικών επιχειρήσεων, είτε προς ανακατάληψη εθνικού νησιωτικού εδάφους είτε προς πραγματοποίηση επιθετικής ενέργειας σε εχθρική ακτή. Για την πραγματοποίηση της αποστολής αυτής η 32ΤΞΠΝ πρέπει να έχει στη διάθεσή της τόσο την ισχύ πυρός όσο και τα μέσα που επιβάλλεται. Το δόγμα όμως των αποβατικών επιχειρήσεων μεταβάλλεται συνεχώς και μαζί με αυτό και τα μέσα για την πραγματοποίησή του. Σύγχρονα αμφίβια ΤΟΜΑ, ελικόπτερα, σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων, πυροβολικό και άλλα υποστηρικτικά όπλα. Πόσο κατάλληλα όμως είναι εξοπλισμένη η 32ΤΞΠΝ προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή αυτή;

SU-25 FROGFOOT – O «αειθαλής» πολεμιστής της ρωσικής Αεροπορίας

Το επιθετικό αεροσκάφος Su-25 Frogfoot, έχει να επιδείξει πλούσια δράση σε διάφορα πολεμικά μέτωπα. Από το Αφγανιστάν έως την Τσετσενία, την Γεωργία, αλλά και στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ και πρόσφατα στην Συρία, το ρωσικό επιθετικό αεροσκάφος εξακολουθεί να παραμένει μαζί με το αμερικανικό A-10 το μόνο κατεξοχήν σχεδιασμένο αεροσκάφος για αποστολές εγγύς υποστήριξης και αντιαρματικού αγώνα.

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Ο «σκοτεινός» ρόλος της Τουρκίας στον εξοπλισμό του ISIS

Η ISIS, η εξτρεμιστική μουσουλμανική τρομοκρατική οργάνωση που αιματοκύλησε Ιράκ και Συρία δρούσε για αρκετό καιρό απαρατήρητη και με την ανοχή δυτικών κυβερνήσεων αλλά και της Τουρκίας. Ο λόγος ήταν ότι στα αρχικά στάδια του πολέμου στη Συρία  εξυπηρετούσα συγκεκριμένες πολιτικές. Στη συνέχεια η «σχέση» αυτή κατέστη ασύμφορη.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Αντιτορπιλικό «Βασιλεύς Γεώργιος» – Από το Αιγαίο μέχρι την κεντρική Μεσόγειο 

Το αντιτορπιλικό «Βασιλεύς Γεώργιος» ήταν ένα από τα δύο σκάφη της βρετανικής κλάσης G που υπηρέτησαν με το Ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό. Το σκάφος συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατά του ιταλικού Ναυτικού στα τέλη του 1940. Το 1941 συμμετείχε στις επιδρομές στα Στενά του Οτράντο, έπαθε όμως σοβαρές ζημιές από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου και εγκαταλείφθηκε.