MEDIA

Οριακή η κατάσταση στο Mega – Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας!

Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται στο Mega. Για πρώτη φορά όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά στην κυριολεξία. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ καθυστερεί σημαντικά, καθώς μάλλον αναζητούνται ακόμη τα χρήματα.

 

Η οικογένεια Μπόμπολα δήλωσε πως δεν θα πάρει μέρος, ο Σταύρος Ψυχάρης, που ανέλαβε να καλύψει το μερίδιό της, δυσκολεύεται με τη μισθοδοσία του ΔΟΛ και μόνο η πλευρά Βαρδινογιάννη δήλωσε πως θα καταβάλει το μερίδιο που της αντιστοιχεί στην αύξηση.

Η κατάσταση είναι οριακή. Αν δεν μπουν τα χρήματα αυτά στο ταμείο της εταιρείας άμεσα, δεν θα μπορεί να πληρώσει τις δόσεις του δανείου και από κει και πέρα αρχίζουν τα σενάρια.

Στη χειρότερη περίπτωση, αν δεν καταβληθούν τα χρήματα και δεν δοθεί νέα παράταση από τις τράπεζες, δεν θα είναι πολύ μακρινό ενδεχόμενο οι κατασχέσεις. Το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του καναλιού είναι η «βιβλιοθήκη» των σειρών του.

Αυτή, λοιπόν, μπορεί να περάσει στις τράπεζες και στη συνέχεια να μπει σε πλειστηριασμό και να περάσει σε κάποια νεοσύστατη εταιρεία, που δεν έχει όλα αυτά τα βάρη. Αν όμως η εταιρεία μπει σε διαδικασία πτώχευσης, οι μέτοχοί της δεν θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση για άδεια τηλεοπτικού σταθμού, σύμφωνα με τον νόμο Παππά – Σπίρτζη.

Ύστερα πάντως από μεγάλη ταλαιπωρία, ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για το νέο πρόγραμμα του Mega, αφού έγιναν οι απαραίτητες περικοπές και συμφωνήθηκε το ύψος των συμβολαίων με παρουσιαστές και ηθοποιούς.

Χαρακτηριστικό του νέου σχεδιασμού είναι ότι υπάρχουν μόλις δύο καινούργιες ελληνικές σειρές (!) και το πρόγραμμα στηρίζεται κυρίως σε παιχνίδια και εκπομπές talk show. Το πότε θα κάνουν πρεμιέρα στον αέρα του Mega τα νέα προγράμματα εξαρτάται από τις αποφάσεις της διοίκησης, καθώς το κανάλι βρίσκεται σε κρίσιμη ιδιοκτησιακή καμπή. Οι προτάσεις είναι, ωστόσο, έτοιμες και περιμένουν το πράσινο φως για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Σε αυτές περίοπτη θέση έχει η εκπομπή «Φονικά Μυστικά», με την Άννα Δρούζα, που επιστρέφει στην τηλεόραση με ένα talk show για μεγάλα εγκλήματα! Η εκπομπή προγραμματίζεται για τα βράδια της Τρίτης, στις 11.00.

Το Mega έχει επενδύσει πολλά στα δύο τηλεπαιχνίδια του, το «Celebrity Game Night», με τη Σμαράγδα Καρύδη, για το βράδυ της Πέμπτης, και το νέο τηλεπαιχνίδι του Γιώργου Καπουτζίδη «Δεν Έχω Λόγια», που θα μεταδίδεται καθημερινά στις 9.00 μ.μ., μετά το δελτίο ειδήσεων. Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή τα μεσάνυχτα προγραμματίζεται η εκπομπή «Τι Νέα;», με τους Κώστα Γιαννακίδη και Δέσποινα Βλεπάκη, που θα σχολιάζουν την επικαιρότητα.

Οι δύο νέες σειρές του καναλιού είναι οι κωμωδίες «Η Χειρότερη Εβδομάδα της Ζωής μου», παραγωγής της Άνωσης, με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και την Αθηνά Οικονομάκου, και το «Μάλιστα, Σεφ!», της JK Productions, με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Κώστα Αποστολάκη και Κλέλια Ρένεση.

πηγή : typologies.gr