MEDIA

Ξαναβγάζουν δελτίο ειδήσεων στο Mega λόγω DIGEA!

Ραγδαίες εξελίξεις στο Mega που αντιμετωπίζει πλέον άμεσα στον κίνδυνο του «μαύρου». Μετά από πολύωρη συνεδρίαση, το ΔΣ της Digea αποφάσισε να προχωρήσει σε υποβάθμιση και αλλοίωση του σήματος του Μεγάλου καναλιού λόγω μη καταβολής των οφειλών του προς την εταιρεία ψηφιακού παρόχου.

Η αρχική προειδοποίηση της Digea, με τη μορφή εξωδίκου προς το Mega, έκανε λόγo για έναρξη της διαδικασίας υποβάθμισης του σήματος τα ξημερώματα του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου ενώ μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ, η ενέργεια αυτή μετατίθεται πιθανότατα για την επόμενη Τετάρτη έως ότου καθαρογραφεί η σχετική απόφαση και υπογραφεί από όλα τα μέλη του ΔΣ της Digea.

Πρακτικά με αυτά τα δεδομένα δίνεται περιθώριο μερικών ημερών στο Mega και κυρίως στους μετόχους του να κινητοποιηθούν, είτε για την αποπληρωμή μέρους της συνολικής οφειλής προς την εταιρεία ψηφιακού παρόχου που αγγίζει σχεδόν τις 900.000 ευρώ ή να παρέχουν σαφείς εγγυήσεις για την τήρηση του σχεδίου αποπληρωμής.

Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, οι εκπρόσωποι του Mega κατέθεσαν σχέδιο αποπληρωμής το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσε κατανομή του ποσού σε μηνιαίες δόσεις για 24 μήνες. Το σχέδιο αυτό απερρίφθη από τους μετόχους της Digea.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ψηφοφορία ανάμεσα στους εκπροσώπους των υπολοίπων ιδιωτικών καναλιών, και το αποτέλεσμα ήταν η ομόφωνη – επί των ψηφισάντων – απόφαση για άμεση υποβάθμιση του σήματος του Mega. Από την ψηφοφορία απείχε ο διευθύνων σύμβουλος του Star, Πάνος Κυριακόπουλος, για λόγους σύγκρουσης συμφερόντων, καθώς ο μέτοχος του Star είναι και στο Mega. Η υποβάθμιση του σήματος κυμαίνεται από το θάμπωμα της εικόνας, έως το «σπάσιμο» σε pixel που ισοδυναμεί στην πράξη με «μαύρο», καθώς καθιστά αδύνατη την παρακολούθηση του καναλιού.

Την ίδια στιγμή, η απειλή του «μαύρου» λειτουργεί σαν… απινιδωτής για το Mega που μπροστά στον κίνδυνο, ξυπνά από την παρατεταμένη περίοδο υπολειτουργίας. Το κανάλι αναμένεται να αντιδράσει βγάζοντας άμεσα στον αέρα δελτίο ειδήσεων αλλά και με νομικές ενέργειες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της Digea, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί ένας ιδιώτης να κατεβάζει το σήμα ενός σταθμού από δημόσια συχνότητα.

Παράλληλα, ο διευθυντής ειδήσεων Μανόλης Καψής απευθύνει προσκλητήριο στους δημοσιογράφους του καναλιού να επιστρέψουν στην εργασία τους ώστε τη Δευτέρα – ίσως και νωρίτερα – να βγάλουν στον αέρα μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων στις 14.00. Μάλιστα έχει οριστεί συνάντηση αύριο στα γραφεία του Mega στις 12 το μεσημέρι.

Αν τελικά επιτευχθεί να βγει δελτίο θα είναι το πρώτο μετά από πέντε μήνες «σιωπής». Την παρουσίαση θα αναλάβει η Λίνα Δρούγκα ή ο Δημήτρης Τάκης. Στόχος της άμεσης κινητοποίησης είναι να καταγγείλουν μέσω του δελτίου τη στάση της Digea και να δείξουν ότι το κανάλι είναι ζωντανό.

Παράλληλα με σποτ το οποίο προβάλλεται ήδη αφήνουν αιχμές κατά των ανταγωνιστικών καναλιών και αποδίδουν την απόφαση της Digea στο γεγονός ότι το Mega παραμένει ισχυρό στη μάχη της τηλεθέασης, παρότι μεταδίδει μόνο επαναλήψεις.

Πηγή: Real.gr