ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Περισσότερες υπηρεσίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου»

Νέες υπηρεσίες προστέθηκαν στις ψηφιακές πλατφόρμες της ΑΑΔΕ, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Από σήμερα, 2 Νοεμβρίου, άλλα 25 Τελωνεία και 19 Υπηρεσίες του Χημείου εντάσσονται στις εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr).

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου» οι συναλλασσόμενοι ή οι εκπρόσωποί τους, αφού ταυτοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών TAXISnet, μπορούν να υποβάλουν αίτημα με δομημένο τρόπο προς την αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία ή την Υπηρεσία του Χημείου, να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες διαδικασίες, να επισυνάπτουν τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και να παρακολουθούν την πορεία εξέλιξης του αιτήματος.

Μετά και τη σημερινή ένταξη των παραπάνω υπηρεσιών, οι εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου» υποδέχονται συνολικά 440 διαδικασίες, που εξυπηρετούνται από 187 υπηρεσίες της ΑΑΔΕ:

  • 261 διαδικασίες, που εξυπηρετούνται από 98 ΔΟΥ και το ΚΕΒΕΙΣ Αττικής,
  • 146 διαδικασίες, που εξυπηρετούνται από 69 Τελωνεία,
  • 33 διαδικασίες, που εξυπηρετούνται από 19 Χημικές Υπηρεσίες.

Τα 25 Τελωνεία και οι 19 Υπηρεσίες του Χημείου, όπου ενεργοποιούνται οι διαδικτυακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», αναφέρονται στους πίνακες που ακολουθούν: