ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών: Πρέπει να αντέξουμε το επόμενο τρίμηνο – τετράμηνο!

Την εκτίμηση του ότι το 2021 μπορεί να είναι μία καλή χρονιά για την οικονομία της χώρας μας, αρκεί όμως να αντέξουμε το επόμενο τρίμηνο τετράμηνο, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις το 2021 να είναι μία καλύτερη χρονιά. Πρέπει όμως να αντέξουμε- και η οικονομία και η κοινωνία – το επόμενο τρίμηνο – τετράμηνο,  δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3, επισημαίνοντας πως η ύφεση και τα έσοδα του Δεκεμβρίου κινούνται με βάση τις προβλέψεις.

Σημείωσε πως έχουμε χρήματα στον προϋπολογισμό για να στηριχτεί η οικονομία, ωστόσο πρέπει να χρησιμοποιηθούν με σύνεση με στόχο τη σωτηρία των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε πως το θετικό είναι πως αυτό το δύσκολο τετράμηνο που έρχεται, δεν έχει η χωρά μας βαρύ εισαγόμενο τουρισμό και σημείωσε ότι είναι σημαντικό και για την οικονομία και τον τουρισμό το πότε θα εγκριθεί από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή το εμβόλιο της Astrazeneca, καθώς χρειάζεται μία δόση και αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγγελία της ΕΕ.

Τόνισε επίσης ότι μία σημαντική παράμετρος για την οικονομία είναι το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο.