ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απάντηση Στεφανάδη στον θόρυβο για την δραχμή

1561531512

 

Την απόλυτη συμφωνία του με τις επιλογές της κυβέρνησης και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, εκφράζει με δήλωσή του ο νέος επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Η δήλωσή του, έρχεται ως απάντηση στο θόρυβο που προκλήθηκε από παλαιότερο άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή, το Δεκέμβριο του 2011 βάσει του οποίου θα τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

Ο κ. Στεφανάδης, τονίζει πως στο άρθρο του, αναπτύχθηκαν οι διαφορετικές εναλλακτικές πιθανότητες και σενάρια και πως σήμερα, τρία χρόνια μετά τη «θεαματική» δημοσιονομική προσαρμογή, « ο δρόμος για την ανάκαμψη και την μελλοντική ευημερία της Ελλάδας είναι απαρέγκλιτα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και, φυσικά, με νόμισμα το Ευρώ». Άλλο τότε και άλλο τώρα, λέει με λίγα λόγια ο κ. Στεφανάδης, με σαφή π΄ροθεση να καταλαγιάσει τον θόρυβο και την ενόχληση του Μαξίμου.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, σημειώνει πως η Ελλάδα πέτυχε αυτό που ο ίδιος θεωρούσε ως την προτιμητέα λύση καθώς το σενάριο της «συντεταγμένης επιστροφής στη δραχμή» δεν ήταν το προτιμητέο.

«Εξηγούσα ότι θα ήταν φρόνιμο να εξεταστεί σε περίπτωση που η Ελλάδα αδυνατούσε να ακολουθήσει την πορεία της εσωτερικής υποτίμησης, που τελικά ακολούθησε», σημειώνει ο κ. Στεφανάδης.