ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρμένιοι φοιτητές θα καλύψουν τα κενά σε ξενοδοχοϋπαλλήλους στη Ρόδο

Τα κενά, λόγω έλλειψης προσωπικού, που υπάρχουν στα ξενοδοχεία της Ρόδου θα καλύψουν φοιτητές από την Αρμενία. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Ιωάννης Παπαβασιλείου, στην χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μελών της. “Αντιλαμβανόμαστε ότι οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες αντιμετωπίζουν θέματα εύρεσης κατάλληλου προσωπικού” υπογράμμισε ο κ. Παπαβασιλείου και ανακοίνωσε πως “στο πλαίσιο αυτό ξεκινάμε πιλοτικά ένα πρόγραμμα με το Ελληνικό – Αρμενικό Κολέγιο Τουρισμού στο Ερεβάν. Φοιτητές και φοιτήτριες του κολεγίου θα ασκήσουν την πρακτικής τους άσκηση σε ξενοδοχεία της Ρόδου. Στόχο μας αποτελεί η συνεργασία και με άλλα τουριστικά τμήματα από όλο τον κόσμο, ώστε να προσελκύσουμε άτομα για να εκπαιδευτούν και αργότερα να απασχοληθούν στα ξενοδοχεία μας”.

Κάνοντας τον απολογισμό των πέντε μηνών της διοίκησης ανέφερε πως “το υπόμνημα που παραδώσαμε στον πρωθυπουργό μας, με αίτημα τη μείωση του ΦΠΑ, στο υπόλοιπο της παραμεθορίου της Δωδεκάνησου, προέκυψε από τη βαθιά πεποίθηση ότι η μείωση του ΦΠΑ αποτελεί ένα μοναδικό μέτρο, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και στην ενίσχυση όχι μόνο της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας”.

Στόχος η δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος φιλοξενίας”

Ο κ. Παπαβασιλείου ανέφερε πως “σε ακαδημαϊκό επίπεδο, συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις με τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Στόχος μας η δημιουργία ενός πανεπιστημιακού τμήματος φιλοξενίας στη Ρόδο. Στο πλαίσιο αυτό εκφράσαμε το αίτημά μας γραπτά στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και σύντομα θα συζητήσουμε σε συνάντηση μαζί του”.