ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δραγασάκης: Τρικλοποδιές απόγνωσης πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων

«Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει για πιθανές τρικλοποδιές απόγνωσης εκείνων των πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων που απέτυχαν σε ό,τι επιχείρησαν και διαψεύστηκαν σε ό,τι είπαν».

Αυτό τόνισε –σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε ευρεία κομματική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική. Είπε όμως ότι «θα είναι όμως η σημερινή κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για την επόμενη τετραετία».

Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup, ο κ. Δραγασάκης υπενθύμισε «όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το 2015, είχαμε μόλις 20 ημέρες στη διάθεσή μας πριν λήξει η τεχνική παράταση του 2ου Μνημονίου, γεγονός που θα καταδίκαζε τη χώρα σε ασφυξία και χρεοκοπία. Σήμερα έχουμε μπροστά μας 15 χρόνια χωρίς το πιεστικό βάρος του χρέους. Αν τα αξιοποιήσουμε σωστά, μπορούμε να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να μπούμε ποτέ ξανά σε επιτροπείες και μνημόνια».

Ανέφερε επίσης ότι οι συνολικοί πόροι που έχουμε στη διάθεσή μας αρκούν για να καλύψουμε τις δανειακές ανάγκες της χώρας όχι μόνο για δύο χρόνια, αλλά για ολόκληρη την επόμενη τετραετία (2019-202). Άρα, βγαίνοντας και στις αγορές, θα έχουμε τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε και τις υποχρεώσεις μας προς το ΔΝΤ.