ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτός Ελλάδας, για πρώτη φορά, θα γίνει η επόμενη διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα.

Στο Παρίσι στις 3 Σεπτεμβρίου.

τροικα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΔΝΤ, τις οποίες μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, η επόμενη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα θα ξεκινήσει από το Παρίσι, στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας τη σταδιακή «απόσυρση» της Τρόικας από την Αθήνα.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν «εξ αποστάσεως» και, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι επικεφαλής της Τριμερούς θα επισκεφθούν την Αθήνα, μόνο όμως για δύο-τρεις ημέρες, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον αξιωματούχο του ΔΝΤ.

Όλα αυτά προέκυψαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ύστερα από αίτημα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προς τους εκπροσώπους των δανειστών και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς η Αθήνα είναι γνωστό ότι επιθυμούσε από καιρό όπως η Τρόικα περιορίσει τις επισκέψεις της στη χώρα μας, τόσο για να μην «πυροδοτεί» αντιδράσεις στην κοινωνία, όσο και για να περάσει σταδιακά το μήνυμα της βήμα-βήμα «απαγκίστρωσης» από το Μνημόνιο.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης να κρατήσει μακριά από την Αθήνα τους επικεφαλής της Τρόικας είχαν διαφανεί ήδη στον τελευταίο συνάντηση που είχαν στην Αθήνα πριν από τρεις εβδομάδες.