ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται κυρώσεις των δανειστών για τις παροχές;

Ακόμη και την επιβολή κυρώσεων στην Ελλάδα εξετάζουν οι  Ευρωπαίοι δανειστές για πιθανή παραβίαση των υποχρεώσεων για το χρέος με  την πρόταση για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση των σχετικών συζητήσεων.

Κάνοντας αναφορά στις εξαγγελίες που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, το Bloomberg αναφέρει ότι οι δανειστές περιμένουν ότι η σχεδιαζόμενη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2,5% του ΑΕΠ θα παραβιάσει τη συμφωνία που απαιτεί πλεόνασμα 3,5%.

Οι δανειστές έλαβαν υπόψη τις ανακοινώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας όσο ήταν τα κλιμάκια στην Ελλάδα, για την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων, σημείωσαν οι ίδιες πηγές του Bloomberg, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Όπως ανέφεραν στο newmoney.gr καλά πληροφορημένες ευρωπαϊκές πηγές, ήδη εξετάζεται το «πάγωμα» της απόφασης να κερδίσει η Ελλάδα 329 εκατ. ευρώ από τον μηδενισμό της αύξησης επιτοκίου σε μέρος του δανείου του 2ου Μνημονίου, ενώ η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει την επόμενη επιστροφή κερδών από τα ελληνικά ομόλογα το φθινόπωρο.