ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές ελαφρύνσεις, ανεργία και ανάπτυξη τα θέματα, που συζητήθηκαν στο τετ-α-τετ του Δένδια με τον Σόιμπλε.

Με τον Σόιμπλε συναντάται ο Δένδιας

Αν και δεν προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης του  υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκου Δένδια, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ωστόσο όπως έγινε γνωστό τα θέματα που αφορούν την ανεργία, τη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της διάρκειας μιας ώρας συνάντησης που είχαν στο Βερολίνο, οι δύο άνδρες.

«Η ανεργία στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί εάν η οικονομία δεν λειτουργήσει σωστά, εάν δεν δημιουργηθούν νέα προϊόντα, νέες επιχειρήσεις, εάν δεν μετακινηθεί ρευστότητα προς την οικονομία, αν δεν αυξηθούν οι εξαγωγές. Η βοήθεια του γερμανικού παράγοντα σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να είναι σημαντική» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός μετά το τετ-α-τετ που είχε με τον κ. Σόιμπλε.

Αναφορικά με τα θέματα φορολόγησης ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Συζητήσαμε πάρα πολύ τα θέματα φορολόγησης, το πώς θα μπορούσε η ελληνική οικονομία να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο με λιγότερους φόρους αλλά και με ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις να βρουν χρηματοδότηση και να αναπτυχθούν».