ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για νέες κοινοτικές χρηματοδοτήσεις 22 δισ. στην Ελλάδα μίλησε ο Σχοινάς

Στην στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα, αλλά και στα νέα κοινοτικά προγράμματα που θα αφορούν την χώρα μας στη βάση του νέου πλαισίου στήριξης της ΕΕ, αναφέρθηκε  ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στην ομιλία του κατά την διάρκεια του δείπνου εργασίας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών  στη Λάρισα.

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «την επόμενη επταετία η Ελλάδα θα συνεχίσει να επωφελείται από πολύ υψηλές κοινοτικές χρηματοδοτήσεις που υπολογίζονται στα 22 δισεκατομμύρια ευρώ» τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ ικανοποιητικό σε σχέση με την ευρύτερη συγκυρία.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σχοινάς είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει πια τόσες πολλές ανάγκες σε παραδοσιακές υποδομές σε τσιμέντο και άσφαλτο, αλλά έχει ανάγκη σε υποδομές κυρίως σε περιβαλλοντικά, ψηφιακά, αλλά και έργα στην έρευνα και στη τεχνολογία.

«Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε με αυτές τις χρηματοδοτήσεις της επόμενης επταετίας σε αυτό το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η ελληνική οικονομία» είπε.