ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί οι Γερμανοί ακροδεξιοί ζήτησαν να επιστρέψουμε την τελευταία δόση του μνημονίου!

Στο γερμανικό κοινοβούλιο έφτασε το αίτημα από το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας AfD να επιστρέψει η Ελλάδα την τελευταία δόση του προγράμματος, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, με αφορμή τις παροχές που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος και πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού, Πέτερ Μπέρινγκερ, υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν υλοποιεί επαρκώς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Κάνοντας αναφορά στις παροχές που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ανέφερε ότι αυτά τα μέτρα δεν θα επιτρέψουν να επιτευχθεί το συμφωνημένο πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Συνεπώς η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στον ESM την τελευταία δόση που έλαβε τον Αύγουστο το 2018, υποστήριξε ο Μπέρινγκερ.

Ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, Εκαρντ Ρέμπεργκ, κατηγόρησε το AfD για έλλειψη αλληλεγγύης σε Ευρωπαίο εταίρο. Αν και αναφερόμενος στις παροχές τόνισε ότι και ο ίδιος βλέπει με κριτική ματιά τις πρόσφατες οικονομικές αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι αρμόδιοι για να τις κρίνουν είναι πρωταρχικά οι θεσμοί.

Ανάλογα ήταν τα επιχειρήματα της εκπροσώπου των Σοσιαλδημοκρατών Σόνια Αμαλία Στέφεν. Σύμφωνα με την Στέφεν, ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, έκανε λόγο για «μεγάλη πρόοδο» της Ελλάδας, οικονομική ανάπτυξη 2,2% για φέτος και τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 20 ετών αναφορικά με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το αίτημα του AfD απέρριψαν οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι και το κόμμα «Η Αριστερά». Το ζήτημα παραπέμφθηκε προς περαιτέρω συζήτηση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού.

πηγή Deutsche Welle