ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Lazard νέος σύμβουλος για το ελληνικό χρέος

Το διεθνή χρηματοοικονομικό όμιλο Lazard έχει προτείνει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους να προσληφθεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για το ελληνικό χρέος. Όπως ανέφερε νωρίτερα, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Η επικείμενη συμφωνία με τη Lazard αφορά στην παροχή υπηρεσιών. Μέχρι τα ελληνικά ομόλογα να επιστρέψουν στην επενδυτική κατηγορία ει δυνατόν στην επόμενη διετία. Ενώ η αμοιβή της αναμένεται να είναι αντίστοιχη της Rothchild, με πιο ευνοϊκούς όρους αφού θα περιλαμβάνεται και success fee.

Πρέπει να σημειωθεί, όπως αναφέρει και το Reuters σε σχετικό δημοσίευμα. Η Ελλάδα είχε προσλάβει το 2017 την Rothschild για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Αναφορικά με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και την έξοδο στις αγορές. Και η αμοιβή της σύμφωνα με τον αξιωματούχο του υπουργείου εκτιμάται πως είχε ανέλθει περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.

Η σχετική εισήγηση, που έγινε αποδεκτή από το ΚΥΣΟΙΠ το οποίο συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών νωρίτερα, παρουσία του πρωθυπουργού, όπως επίσης και η σχετική θετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, θα προβλέπει και ανώτατο όριο αμοιβής αλλά και μπόνους σε περίπτωση ταχύτερης επιστροφής της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα.