ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Ποιο Παρίσι; Στην Αθήνα θα γίνει η επόμενη αξιολόγηση.

τροικα

Άγνοια δηλώνουν για το Παρίσι και την επόμενη συνάντηση με την ελληνική αντιπροσωπεία οι εκπρόσωποι των δανειστών. Ο έλεγχος της τρόικας για την ελληνική οικονομία θα γίνει κανονικά στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα επίσημα η Κομισιόν.

Ο εκπρόσωπος αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα, Αντουάν Κολομπανί ξεκαθάρισε ότι το προσωπικό της Κομισιόν δεν έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει σε οτιδήποτε άλλο, δεν γνωρίζει για καμία παράλληλη διαδικασία στο Παρίσι ή αλλού και ουδείς στις Βρυξέλλες δεσμεύεται για συνοπτικές διαδικασίες, όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα.

«Όπως γνωρίζετε η επόμενη αξιολόγηση της Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου. Και για τις αναφορές άλλων πιθανών συναντήσεων δεν έχουμε σε αυτό το στάδιο κανένα σχόλιο. Δεν νομίζω ότι μπορώ να περιμένω ποια θα είναι η ακριβής διάρκεια (της αξιολόγησης). Νομίζω ότι γνωρίζετε από πείρα ποια είναι η διάρκεια τέτοιων αξιολογήσεων. Δεν μπορώ να περιμένω όμως ποια θα είναι η ακριβής χρονική στιγμή που θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Δεν γνωρίζω κανένα τέτοιο αίτημα της ελληνικής πλευράς (για μείωση της διάρκειας της αξιολόγησης). Μπορούμε να το ελέγξουμε και να σας πούμε.»

Στην συνέχεια ακολούθησε διάψευση από πηγή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που ανέφερε ανώνυμα για τα περί αποδραματοποίησης των συναντήσεων με την τρόικα ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».