ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κτηματολόγιο: Κινδυνεύουν να περάσουν στο Δημόσιο 15.000 ακίνητα

Σοβαρό κίνδυνο να περάσουν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου αντιμετωπίζουν 15 χιλιάδες ακίνητα, που δεν έχουν δηλωθεί ακόμη στο Κτηματολόγιο, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει σχετική καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Όπως αποκαλύπτουν τα διαθέσιμα στοιχεία, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι στην παρούσα φάση αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο να χάσουν τα ακίνητά τους υπολογίζονται περί τους 14.850 υπόχρεους, οι οποίοι εντοπίζονται σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Η πιθανότητα κινδύνου απώλειας των ακινήτων για τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες απορρέει από το γεγονός ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμη την σχετική, απαιτούμενη δήλωση στο Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, τα 14.850 ακίνητα εντοπίζονται σε 21 διαφορετικές περιοχές, για τις οποίες η προθεσμία υποβολής δήλωσης στο Κτηματολόγιο έληγε το 2017, ενώ για 14 ακόμα περιοχές, η προθεσμία έληξε μεταξύ 2 Οκτωβρίου και 19 Νοεμβρίου 2018.
Στην καταγγελία της, η ΠΟΜΙΔΑ υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα είναι πραγματικό, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι αν δεν αλλάξει η σχετική νομολογία, «θα χαθούν σπίτια και περιουσίες, σε Δήμους όπως ολόκληρα τα Βριλήσσια και η Ελευσίνα, αλλά και μεγάλες περιοχές της Δράμας, της Βέροιας, των Τρικάλων, της Ξάνθης, της Καλαμαριάς, της Καλαμάτας κ.λπ».