ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με ισχυρούς συμμάχους η Attica Bank

Καταγραφή156

 

Η Attica Bank προχωρά με τη στήριξη μεγάλων διεθνών Χρηματοοικονομικών Οίκων και Συμβούλων, όπως η UBS, η PwC και η Clayton, στη διαδικασία άντλησης νέων κεφαλαίων και στην εξεύρεση του κατάλληλου, για τον βασικό μέτοχο της Τράπεζας, στρατηγικού εταίρου.

H Τράπεζα έτσι, εντάσσεται δυναμικά στο κάδρο της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας.

Ταυτόχρονα, η συνεργασία αυτή αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης προς την στρατηγική που έχει χαράξει η Διοίκηση, η οποία θέλει την Attica Bank να διεκδικεί ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στο τραπεζικό σύστημα που διαμορφώνεται.

Βασικό όπλο της Τράπεζας είναι ο επιχειρηματικός της σχεδιασμός, ο οποίος στηρίζεται στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου, γεγονός που σε συνδυασμό με την σχεδιαζόμενη ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της αναμένεται να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ήδη θετική εικόνα της.

Τελικός στόχος είναι η δημιουργία ενός μετοχικού σχήματος που θα πλαισιώνει το ΤΣΜΕΔΕ, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η τεχνογνωσία αλλά και η δυναμική που διαθέτει η Τράπεζα. Άλλωστε η μόνιμη επωδός της Διοίκησης είναι ότι «η Attica Bank  θα συνεχίσει τη δυναμική και αυτόνομη πορεία της».