ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τους ενστόλους συναντάται σήμερα ο Σταϊκούρας

ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

Διαδοχικές συσκέψεις με τις ομοσπονδίες των ενστόλων θα έχει σήμερα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στη σκιά της δικαίωσης τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να εξεταστεί ο τρόπος και το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής των χρημάτων που έχασαν από τις μειώσεις.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος επισήμανε αναφερόμενος στους ενστόλους οτι «δεν ωφελεί να φλερτάρουμε με πισωγυρίσματα, να καταθέτουμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις και να επιδιώκουμε ασύμμετρες εξαιρέσεις». «Δεν ωφελεί», πρόσθεσε , «να ρισκάρουμε με δοκιμές και να επιδοτούμε σε ανώριμες θορυβώδεις πρακτικές».

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών υπογράμμισε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ο επανακαθορισμός του ρόλου και της ευθύνης όλων «πολιτών, κοινωνίας, κράτους, δικαιοσύνης, πολιτικής, αγοράς» και τόνισε ότι απαιτούνται συγκλίσεις, εθνικό σχέδιο και σκληρή δουλειά. Υπογράμμισε, ότι αυτή τη χρονική περίοδο υπάρχει μια οδός που προσδιορίζεται «από την καλλιέργεια κουλτούρας κοινωνικής και πολιτικής συνεννόησης, συγκλίσεων και δημιουργικών συνθέσεων».