ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μοχλός ανάπτυξης για την χώρα ο τουρισμός» τονίζει ο Κικίλιας – Τι είπε για επεισόδια σε ΑΣΟΕΕ και κόμμα Κασιδιάρη

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στο MEGA για την ανάπτυξη του τουρισμού και τις φετινές προσδοκίες, για τις εκλογές, για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ αλλά και για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Τουρισμός

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε αρχικά ένα σχόλιο για τον τουρισμό, λέγοντας πως, «ο τουρισμός «μας τρέφει» όλους στην χώρα, είναι η λαϊκή οικονομία, δίνει ανάπτυξη στην χώρα. Το ότι οι πληρότητες είναι στο 100% και κοντά σε αυτό, σε όλη την Ελλάδα, αυτό στηρίζει τον κόσμο»

«Από τις αρχές Μαρτίου ξεκίνησε η τουριστική περίοδος, ωστόσο κατά γενική ομολογία στην Αθήνα και στην Αττική δεν σταμάτησε ποτέ. Έχουμε 58 απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, πλέον από τον Απρίλιο, 5 απευθείας πτήσεις από τον Καναδά, και από 1η Μαΐου θα γίνουν 10. Έχουμε ανοίξει ξανά την αγορά της Κίνας και της Αυστραλίας και τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Αυτό έχει να κάνει υπερκομματικά με τη στήριξη των εμπόρων, των αγροτών την στήριξη των ανθρώπων του τουρισμού και αυτών που βρίσκονται στην κατασκευή. Οχτώ στις 10 επενδύσεις είναι τουριστικές. Φέρνει εισόδημα αδιαμεσολάβητα στον κόσμο και πρέπει να το διαφυλάξουμε».

«Με βάση τα στοιχεία, είμαστε 20% πάνω από το 2019. Πέρσι κλείσαμε στο 95% των εσόδων του 2019 χωρίς να έχουμε Κίνα, Ρωσία Αυστραλία και Ουκρανία. Δίνεται η δυνατότητα στους ανθρώπους να έχουν μία ποιοτική θέση στον τουρισμό. Έγινε συμφωνία για αυξήσεις 10,5% στους μισθούς για τα επόμενα 2 χρόνιας και είναι υποχρεωτικό αυτό. Πρέπει να διαφυλαχθούν αυτοί οι άνθρωποι που είναι οι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Υπάρχουν επαγγέλματα που δυσκολεύονται να κάνουν οι άνθρωποι. Δίνεται η δυνατότητα να έχουμε 10.000 ανθρώπους από το εξωτερικό για συγκεκριμένες ειδικότητες και επαγγέλματα» σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού.

«Υπάρχει έλεγχος αυτών των λίγων που δεν σέβονται τους υπαλλήλους και να δυσφημίζουν τον τουρισμό. Δουλειά μου είναι ως υπουργός να προστατεύω το brand της χώρας, να φέρνω τουρίστες-ταξιδιώτες και να αυξάνω το εισόδημα των Ελλήνων. Άρα και αυτό το θέμα θέλει προσοχή, έχουμε συνεργεία της πολεοδομίας για να ελέγχουν ό,τι γίνεται στη Μύκονο» υπογράμμισε.

Κασιδιάρης

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην νέα νομοθετική παρέμβαση για μπλόκο στο κόμμα του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με τη Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη.

«Το 2014 σε μία πολύ δύσκολη εποχή, εγώ ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε μία επιχείρηση με την ΕΛ.ΑΣ είχαμε συλλάβει τον κ. Κασιδιάρη, με συγκεκριμένη δικογραφία που υπήρχε και αυτό οδήγησε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια με κατηγορίες για την εγκληματική οργάνωση. Δεν έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε, και δεν πιστεύω ότι ούτε η ελληνική κοινωνία και πολιτεία έχουν ξεχάσει υπό ποιες συνθήκες και με ποιον τρόπο λειτούργησαν οι συγκεκριμένοι. Νομίζω ότι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα και εδώ δεν χωράνε αστερίσκοι και μικροπολιτικές, έχει μία καθαρή θέση και στάση στο συγκεκριμένο θέμα. Άρα, εξακολουθούμε να μιλάμε για την ουσία, καταλαβαίνω την ανάγκη να δεθεί αυτό θεσμικά. Υπάρχουν αρμοδιότεροι εμού που ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπάρχουν οι μεγαλύτερες πιθανότητες να μην επιτρέψουμε ξανά να δούμε εικόνες στο ελληνικό κοινοβούλιο που είδαμε στο παρελθόν. Και αυτό έχει σημασία. Νομίζω ότι κάνουν μία ντρίπλα, όμως βλέπετε ότι η δημοκρατία, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, νομίζω ότι στο συγκεκριμένο θέμα καλό είναι να συμφωνούμε στα βασικά, σε αυτά που θωρακίζουν την δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Επεισόδια

Για τα επεισόδια μεταξύ αναρχικών και ΜΑΤ, ο υπουργός Τουρισμού, τόνισε πως, «προφανώς βλέπουμε μια τεταμένη κατάσταση. Δικαστική μεταρρύθμιση περιμένουμε στον χώρο αυτό και θα συμπεριλαμβάνει και το σωφρονιστικό μας σύστημα. Μια κυβέρνηση που κυβερνά 4 χρόνια έχει χειριστεί την πανδημία, έχει χειριστεί στην εισβολή στον Έβρο, πόλεμο στην Ουκρανία, πληθωρισμό, ενεργειακή κρίση, ελληνοτουρκικά, τσούχτρες στον τουρισμό, δεν έχουν γίνει και λίγα πράγματα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ασχολήθηκε με μία σειρά θεμάτων που είναι απόρροια του ντροπιαστικού ποινικού κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019. Θεωρώ ότι αποτελεί ντροπιαστική νομοθετική πρωτοβουλία για τη χώρα. Ασχολήθηκε για τα μαζέψει όλα αυτά τα άπλυτα. Η κυβέρνηση έκανε πράγματα και θα γίνουν και άλλα τόσα γι’ αυτό και ζητάμε και δεύτερη θητεία».

«Τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας, είναι πολύ σημαντικά και δεν έχουν χρώμα ούτε κόμμα. όλοι οι πολίτες, οι «αριστεροί πολίτες», οι «δεξιοί πολίτες», οι «κεντρώοι πολίτες» και όλη η χώρα, δικαιούνται  να είναι ασφαλείς. Είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του πολίτη τα θέματα ασφάλειας, και είναι τέτοια που δεν μπορούν να αριθμηθούν και να συζητηθούν εν θερμώ και όχι βλέποντας ή κρίνοντας, απ’ έξω όλοι μας, υπηρεσιακά πώς χειρίζεται κάποιος υψηλόβαθμος ή χαμηλόβαθμος ένα περιστατικό, χωρίς να ξέρουμε τις ειδικές συνθήκες. Εξήγησε ο υπουργός, είδα σε δεύτερο χρόνο, ότι είχαν δοθεί Α εντολές και από κάποιους ακολουθήθηκαν Β εντολές. Θεωρώ ότι αυτές τις εποχές θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να αφεθεί η ΕΛ. ΑΣ να κάνει τη δουλειά της χωρίς αστερίσκο, με τις συνθήκες αυτές που κινείται και λειτουργεί η ελληνική κοινωνία με σεβασμό και στον πολίτη και στις ειδικές συνθήκες που κάθε φορά διαμορφώνονται» συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

Δείτε τη συνέντευξη