ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νευρικότητα στην Ευρώπη μετά το νέο εμποδικό επεισόδιο ΗΠΑ – Κίνας

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στους δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων καθώς επικρατεί νευρικότητα μετά το νέο επεισόδιο στην εμπορική διαμάχη μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Το πρωί ενεργοποιήθηκαν απ' τις ΗΠΑ πρόσθετοι δασμοί ύψους 16 δισ δολ. Κινεζικά προϊόντα με αποτέλεσμα άμεσα και η Κίνα να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο επιβάλλοντας επίσης δασμούς ύψους 16 δισ δολ. σε αμερικανικά προϊόντα. Μία εξέλιξη που επισκιάζει και τις επικείμενες συζητήσεις των δύο πλευρών που είχαν δημιουργήσει αισιοδοξία για αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εμφανίζει οριακή μεταβολή σε σχέση με χθες με τις τεχνολογικές μετοχές πάντως να υπεραποδίδουν διατηρώντας τη δυναμική που καταγράφηκε χθες στη Wall Street, όπου οι δείκτες έκλεισαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη εμφανίζει μικρές απώλειες 0,1% ενώ ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται 0,15%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,18%

Ράλι καταγράφει η μετοχή της Ryanair μετά τη συμφωνία που πέτυχε η διοίκηση με το Σωματείο των Ιρλανδών πιλότων προκειμένου να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,15% και τη Λισαβόνα ο PSI 20 0,3%. Αντίθετα, στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ενισχύεται 0,35%.

Το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου στην περιοχή του 1,1554 δολ.

newmoney.gr