ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλες οι προϋποθέσεις για τις 400 προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα

proslipsis_aftodioikisi

 

Προσλήψεις θα κάνει η εθνική τράπεζα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα προσλάβει 400 υπαλλήλους. Οι προσλήψεις, σύμφωνα με την ημερισία, αφορούν 200 πτυχιούχους οι οποίοι θα προκύψουν από διαγωνισμό και άλλους 200 υπότροφους του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, που θα παραμείνουν στην τράπεζα για δύο χρόνια με το καθεστώς της πρακτικής άσκησης. Η διαδικασία επιλογής των υπότροφων θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο.

Οι προϋποθέσεις για να μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να διεκδικήσει μια θέση είναι οι εξής:

Ελληνική Εθνικότητα. Εξαίρεση: Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και πολίτες των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τους πολίτες αυτούς απαιτείται η άριστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας Να έχουν πτυχίο τμήματος Ελληνικού Πανεπιστημίου (ΑΕΙ) ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) του 5ου Επιστημονικού Πεδίου (Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης) ή ισότιμο τίτλο αντίστοιχης ειδικότητας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένο Να είναι ηλικίας μέχρι 30 ετών Οι άνδρες να μην έχουν κηρυχθεί ανυπότακτοι ή καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση

Οι υποψήφιοι θα εξετασθούν στις ενότητες: • Γλωσσικών ικανοτήτων-δεξιοτήτων • Αριθμητικών ικανοτήτων-δεξιοτήτων • Γενικών Γνώσεων Ξένης Γλώσσας (Αγγλικά) Όσοι προσληφθούν: • Θα υπαχθούν στις διατάξεις του Κανονισμού Εργασίας της Τράπεζας. • Θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια προπαίδευσης. Θα ενταχθούν στον Κλάδο Κύριου Προσωπικού με το βαθμό του Δοκίμου και αποδοχές που αντιστοιχούν στο αρχικό κλιμάκιο του ενιαίου μισθολογίου του Κλάδου αυτού, πλέον τυχόν επιδομάτων, και στη συνέχεια θα λάβουν τις προβλεπόμενες από την Τράπεζα βαθμολογικές και μισθολογικές προωθήσεις για πτυχιούχους ΑΕΙ και πτυχιούχους ΤΕΙ.