ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση στο «καλάθι» και ρύθμιση μετά τις καταγγελίες για μικρότερες συσκευασίες προαναγγέλλει ο Παπαθανάσης

Απαντώντας στις καταγγελίες καταναλωτών για αυξήσεις σε προϊόντα μέσω και της αλλαγής των ποσοτήτων στις συσκευασίες σε συνάρτηση με την τιμή πώλησης τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σημείωσε ότι «εμείς ελέγχουμε την τιμή μονάδας, σε σύγκριση με τις τιμές και τα περιθώρια κέρδους του Αυγούστου του 2021».

Από τους ελέγχους προκύπτει 6%-8 % αισχροκέρδεια ή αθέμιτη κερδοφορία, ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι έρχεται νομοθετική ρύθμιση, ώστε «να αναγράφονται με την ίδια γραμματοσειρά και με το ίδιο μέγεθος γραμμάτων, η τιμή του προϊόντος και η τιμή του ανά κιλό ή όγκο για να μπορεί να δει ο καταναλωτής ακριβώς τι και πόσο αγοράζει».

Κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν καταγγελία για ότι παράτυπο διαπιστώνουν, συμπληρώνοντας πως «για αισχροκέρδεια έχουμε επιβάλει πρόστιμα 3 εκατομμυρίων ευρώ και συνεχίζουμε καθημερινά τους ελέγχους»

«Η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα και με τα μέτρα όπως το Market Pass προσπαθούμε να στηρίξουμε τα νοικοκυριά» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι εάν ένα νοικοκυριό χρησιμοποιεί και το «Καλάθι», μια οικογένεια θα μπορεί να εξοικονομεί ως 80 ευρώ το μήνα και αυτό είναι μια βοήθεια και μια στήριξη έναντι της ακρίβειας».

«Το «Καλάθι του νοικοκυριού» έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Μαρτίου, αλλά προφανώς θα δώσουμε παράταση, αφού η κατάσταση δεν φαίνεται να εξομαλύνεται, καθώς ο πόλεμος και η κρίση είναι σε εξέλιξη και δεν ξέρουμε ποτέ θα τελειώσει» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Δείτε όσα είπε στον ΑΝΤ1