ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιος μεγάλος αθλητικός παράγοντας αγοράζει τα Carrefour και κανάλι

Η επέλαση του Ιβάν Σαββίδη άρχισε, καθώς ο επιχειρηματίας σχεδιάζει να επεκταθεί και άλλους επιχειρηματικούς τομείς εκτός ποδοσφαίρου. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες,  βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση της μεγαλύτερης αλυσίδας σουπερμάρκετ στην χώρα μας.

Πρόκειται για τα Carrefour, την αλυσίδα σούπερ μάρκετ που αριθμεί 1.000 καταστήματα και 13.000 εργαζομένους. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, υπάρχει έντονη κινητικότητα και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της πλευράς Σαββίδη και   της πλευράς Μαρινόπουλου, στον οποίο ανήκουν τώρα τα σούπερ μάκετ, είναι σε προχωρημένο στάδιο. Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς ανέφεραν ότι «κάτι παίζει» με τα Carrefour και Carrefour Μαρινόπουλος, τα καταστήματα των οποίων έχουν τεράστιες ελλείψεις στα ράφια τους το τελευταίο διάστημα, κάτι που συνδέουν με τη  σχεδιαζόμενη αλλαγή ιδιοκτησίας. 

Μέσα στις εξαγορές που σχεδιάζει εντός του 2016 ο Ιβάν Σαββίδης είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι και νέες επενδύσεις του επιχειρηματία στον τομέα της Ενημέρωσης. Ήδη έχει επεκταθεί σε μεγάλα  αθλητικά site, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στα σχέδιά του είναι και η απόκτηση τηλεοπτικού καναλιού, είτε εθνικής είτε περιφερειακής εμβέλειας που θα «παίζει μπάλα»…