ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παγώνει» η πληρωμή του εφάπαξ σε χιλιάδες συνταξιούχους. Πόσο κινδυνεύει να μειωθεί, πριν το πάρουν στα χέρια τους.

Κι άλλη υπομονή, πρέπει να κάνουν όσοι  βγήκαν σε σύνταξη από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι να πάρουν το εφάπαξ τους και αυτό γιατί μπρέπει πρώτα, να καθοριστεί ο συντελεστής βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 30.000 δικαιούχοι τόσο από τον Δημόσιο όσο και από τον Ιδιωτικό Τομέα έπεσαν θύματα του καθορισμού του συντελεστή βιωσιμότητας!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» δεν είναι γνωστό το πότε αλλά το πόσο θα είναι το εφάπαξ καθώς τα Ταμεία περιμένουν τον συντελεστή βιωσιμότητας καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους μαθηματικούς τύπους που έχουν ώστε να μπορέσουν να δώσουν εφάπαξ.

Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο με βάση τους νέους μαθηματικούς τύπους να υποστούν μειώσεις που μπορεί να φτάσουν έως και το 50%. Πάντως οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν το σενάριο της καταβολής των εφάπαξ σε δόσεις, έτσι ώστε να μειωθούν οι απώλειες για τους δικαιούχους όμως σε πολλές περιπτώσεις μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους θα χρειαστεί να περάσουν από 2 ως και 4 χρόνια.