ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σβήνουν» τα παραδοσιακά επαγγέλματα

taxydromos-listes-660_2

Έρευνα του αμερικανικού σάιτ Career Cast, καταδεικνύει δέκα επαγγέλματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν πόθο και όνειρο για αρκετούς ανθρώπους, θα βλέπουν τα επόμενα χρόνια τη δυναμική τους να φθίνει σε βαθμό εξαφάνισης.

Τα περισσότερα από τα συνολικά 10 επαγγέλματα που χάνονται είναι θύματα της τεχνολογίας και φυσικά του διαδυκτύου. Ας δούμε όμως ποια είναι, όπως τα κατέγραψε η αμερικανική έρυενα.

Τα mail και τα social media έχουν μειώσει στο ελάχιστο τα παραδοσιακά γράμματα αφήνοντας τους ταχυδρόμους ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο. Οι αγρότες αφού η τεχνολογία βοηθάει να αναπτύσσεται η παραγωγή με λιγότερους εργάτες γης. Ο Μετρητής ρεύματος, αφού αυτή γίνεται σιγά- σιγά με αυτόματο τρόπο. Ρεπόρτερ-Δημοσιογράφος: Η ανάπτυξη των ιστοσελίδων ενημερωτικού τύπου, εξαφανίζουν τις εφημερίδες. Τουριστικοί ατζέντηδες: Ολοένα και περισσότεροι τουρίστες αποφασίζουν να κλείσουν τις; διακοπές τους κατά μόνας και μέσω διαδικτύου.

Ξυλοκόποι , η τεχνολογία επηρεάζει τον κλάδο καθώς περισσότερα δέντρα κόβονται και λιγότεροι εργάτες χρειάζονται πλέον στην αγορά. Αεροσυνοδοί: Αν και το τελευταίο διάστημα αναζητούνται συνεχώς αεροσυνοδοί, στην πραγματικότητα οι εταιρείες έχουν μειώσει δραστικά το προσωπικό τους. Χειριστές βιομηχανικών μηχανών: Η ρομποτική βοηθάει τις βιομηχανίες να λειτουργούν τα υπερσύγχρονα μηχανήματά τους δίχως απαραίτητα την παρουσία ανθρώπινων χεριών. Δημιουργοί αφισών: Οι κλασικές αφίσες που γέμιζαν τους δρόμους, μειώνονται καθώς ο κόσμος γίνεται διαδικτυακός. Οι αφίσες συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά πλέον δεν χρειάζεται να τις εκτυπώνεις. Φοροεισπράκτορες οι εταιρείες μειώνουν στο ελάχιστο δυνατό το κόστος και οι εργαζόμενοι βλέπουν τη θέση τους να είναι πλέον επισφαλής.