ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα «μηνύματα» που έστειλε ο Τσακαλώτος μετά τη «φιέστα» στην Ιθάκη

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της χωρίς την κοινωνία δίπλα της έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μια μέρα μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Στη λιτή, αλλά περιεκτική δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Τσακαλώτος δείχνει το στίγμα της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα των μνημονίων: μισθοί, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, υγεία και παιδεία. Ως φαίνεται η στόχευση είναι πλέον στην κοινωνική πολτική και η βελτίωση των όρων στην αγορά εργασίας. 

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Γράφουμε νέες σελίδες μετά την πολιτική οδύσσεια των Μνημονίων. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τις γράφουμε μαζί με τους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στην κυβέρνηση και το κόμμα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση και με τις ίδιες αξίες για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, για τους μισθούς και τις συντάξεις, για τις εργασιακές σχέσεις και για μια παιδεία και υγεία αντάξια του λαού μας. Δεν ξεχνάμε ούτε τον πόνο, ούτε τις ελπίδες αυτού του λαού. Πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από εμάς. Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των δικών του πιστών ανθρώπων».