ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι ζήτησε από τους επιχειρηματίες παρουσιάζοντας το σχέδιο του ο Μητσοτάκης

Το μήνυμα ότι την επομένη των εκλογών η χώρα “χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, με καθαρή εντολή, που θα πάρει γρήγορες αποφάσεις και θα κριθεί φυσικά για αυτές”, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι έχει ξεκάθαρο σχέδιο: “Δεν κρύβουμε τις δυσκολίες. Από τη ΔΕΗ που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μέχρι τα εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να αφήσουμε πίσω αυτά τα ‘πέτρινα’ χρόνια” για να προσθέσει ότι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα αποτελεί η ισχυρή ανάπτυξη.

Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες ξεκαθάρισε: “Εμείς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, θα διευκολύνουμε τη ρευστότητα. Εσείς πρέπει να επενδύσετε στη χώρα, να πληρώνετε τους φόρους και τις εισφορές σας, να προστατεύεται το περιβάλλον και να είστε δίπλα στους εργαζομένους”. Έστειλε, επίσης, μήνυμα ότι αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία δεν χωρούν και πως καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός του νόμου του ωραρίου δεν θα συγχωρούνται.

Κάλεσε επίσης τους επιχειρηματίες να κάνουν συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία και εκείνος θα είναι ανοικτός σε γενναίες φοροαπαλλαγές. “Δώστε κάρτες κίνησης, διατακτικές σίτισης και εγώ συζητώ αντίστοιχη έκπτωση φόρου”, είπε υπογραμμίζοντας πως αναμένει να επιστρέψουν στην Ελλάδα εταιρικές καταθέσεις που βρίσκονται στο εξωτερικό.