ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Πεκίνο θα χρηματοδοτήσει τον ΟΣΕ

li3_0

Την πρόθεση του Πεκίνου να επενδύσει στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο προκειμένου να επιταχυνθεί η μεταφορά προϊόντων προς την Ευρώπη ανακοίνωσε ο κινέζος πρωθυπουργός και επισήμανε τη μεγάλη σημασία του λιμανιού του Πειραιά για το κινεζικό εμπόριο.

Από το Ικόνιο, ο κ. Λι τόνισε πως το λιμάνι του Πειραιά «μπορεί να γίνει πύλη εισόδου για την Κίνα στην Ευρώπη», μειώνοντας κατά 7 έως 11 ημέρες τη θαλάσσια μεταφορά των κινεζικών εξαγωγών και μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό κόστος των κινεζικών επιχειρήσεων.

Η Κίνα θα «ενθαρρύνει» τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και κινεζικών εταιρειών για στο ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο δήλωσε ο Κινέζος Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως η επένδυση της COSCO στον Πειραιά έχει δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως η αποτελεσματική λειτουργία του λιμανιού συγκαταλέγεται στα «απτά αποτελέσματα» της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας.

Στην ομιλία ο κινέζος πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στη συνεργασία και τη φιλία μεταξύ των δύο λαών, τονίζοντας πως «η φιλία αποδεικνύεται στα δύσκολα» και ότι η κινεζοελληνική φιλία «έχει σταθερή βάση». Αναφερόμενος στην κρίση που βιώνει η Ελλάδα, ο κ. Λι σημείωσε πως «οι σκιές της κρίσης διαλύονται», ενώ οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δείχνουν ήδη τα «πρώτα αποτελέσματα».