ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Απίστευτο! Μοιραία η ποινή που του επέβαλαν όταν «έσπασε» την καραντίνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία απίστευτη και τραγική ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στις Φιλιππίνες, όπου ένας 28χρονος άντρας πέθανε από εξάντληση, καθώς τον τιμώρησαν με 300 «βαθιά καθίσματα», επειδή παρέβη τους περιορισμούς του lockdown.
O Ντάρεν Μαναόγκ Πεναρεντόντο συνελήφθη να αγοράζει ένα μπουκάλι νερό μετά τις 18:00, που ισχύει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στην πόλη Τζένεραλ Τρίας στη νήσο Λουζόν των Φιλιππίνων, που βρίσκεται υπό αυστηρό lockdown, όπως και η πρωτεύουσα Μανίλα.


Συγγενής του είπε ότι ο Πεναρεντόντο κι ένας άλλος άνδρας, που είχε επίσης παραβιάσει τα μέτρα, οδηγήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στην πλατεία μπροστά από το δημαρχείο της πόλης και αντί να τους επιβληθεί τσουχτερό πρόστιμο, όπως κάνουν π.χ. στην Ταϊβάν, τους ανάγκασαν να κάνουν αρχικά από 100 βαθιά καθίσματα, αλλά επειδή δεν συγχρονίζονταν τους υποχρέωσαν να επαναλάβουν το καψόνι με αποτέλεσμα να φθάσουν τις 300 επαναλήψεις.
Ο άτυχος άνδρας επέστρεψε στο σπίτι του το πρωί της επομένης τόσο κατάκοπος που μόλις μπορούσε να κινηθεί.

«Όλη εκείνη τη μέρα δυσκολευόταν να βαδίσει, απλώς μπουσουλούσε» έγραψε συγγενικό του πρόσωπο στο Facebook. Αργότερα άρχισε να παθαίνει κρίσεις κι η καρδιά του σταμάτησε. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά τελικά άφησε την τελευταία του πνοή γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης αυτής των Φιλιππίνων, Μάρλο Νιλο Σολέρο, είπε ότι δεν προβλέπεται σωματική τιμωρία για τους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, αλλά μόνον επιπλήξεις. Ο δήμαρχος της πόλης επιβεβαίωσε ότι το τραγικό περιστατικό ερευνάται. Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων έδωσε παράταση μιας εβδομάδας την Δευτέρα στο πανεθνικό lockdown λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού που έφερε στα όρια της κατάρρευσης πολλά νοσοκομεία στη Μανίλα και άλλες περιοχές. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στη χώρα πάνω από 795.000 κρούσματα και 13.425 θάνατοι, ο υψηλότερος απολογισμός στη νοτιοανατολική Ασία μετά την Ινδονησία.