ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αυτό είναι το πρώτο πόνι που… πετάει! (ΦΩΤΟ)

Η Ρόνικα Φριζ, ταξίδεψε με το 52 κιλών πόνι της, που το ονόμασε Φρεκλ Μπατ Φρεντ, από το Μίσιγκαν του Οντάριο για την Καλιφόρνια, με ενδιάμεσο σταθμό το Ντάλας.

Ως ειδικά εκπαιδευμένο ζώο βοήθειας, ο Φρεντ τεχνικά επιτρέπεται να συνοδεύει την Φριζ, που είναι ιδιοκτήτρια μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην υποβοηθούμενη θεραπεία ιπποειδών – σε εμπορικές πτήσεις.

Όπως λέει η ιδιοκτήτρια του πόνι, συνεργάστηκε με άλλους ειδικούς στα άλογα για να προετοιμάσουν το ζώο της για το μεγάλο αυτό ταξίδι, κάνοντας ηχητικές ασκήσεις, για να συνηθίσει το πόνι στους θορύβους, αλλά και για το πώς να κάνει την ανάγκη του.

Προκειμένου να εξασφαλίσει πως ο Φρεντ θα είχε αρκετό χώρο κατά την διάρκεια της πτήσης, η Φριζ αγόρασε δύο εισιτήρια πρώτης θέσης και βεβαιώθηκε πως η κάθε πτήση δεν θα ξεπερνούσε τις 3 ώρες.

Ο Φρεντ φορούσε επίσης ειδικά παπούτσια για άλογα και καθόταν σε ένα χαλάκι γιόγκα τοποθετημένο στο πάτωμα, οπότε οι κραδασμοί κατά την απογείωση και την προσγείωση, δεν θα τον ενοχλούσαν.

Επίσης, για το ενδεχόμενο κάποιος άλλος επιβάτης να είναι αλλεργικός στα άλογα, η ιδιοκτήτρια του πόνου, του φόρεσε μια ειδική κουκούλα.