ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αυτό το μπουκάλι έσωσε μια οικογένεια σε φαράγγι!

Ο Κέρτις Γουίτσον, η σύντροφός του και ο 13χρονος γιος του ήταν σε ένα ταξίδι στην κεντρική Καλιφόρνια και το σχέδιό τους ήταν να ακολουθήσουν τον ποταμό Αρόγιο Σέκο μέσα από ένα φαράγγι μέχρι να φτάσουν στον καταρράκτη. Εκεί, θα χρησιμοποιούσαν ένα σκοινί για να κατέβουν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε ένα κάμπινγκ.

Ωστόσο, η οικογένεια βρέθηκε σε ένα στενό τμήμα του φαραγγιού, όπου τα βράχια έφταναν σε ύψος 15 μέτρων από κάθε πλευρά.

Το σχοινί που υποτίθεται ότι ο πατέρας θα έβρισκε εκεί δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε να κατέβουν από τα βράχια αλλά ούτε και να φύγουν και επειδή δεν έφταναν μόνο αυτά, ο καταρράκτης είχε περισσότερο νερό από όσο περίμεναν και δεν μπορούσαν να τον διασχίσουν.

Χωρίς σήμα στο κινητό και φυσικά χωρίς να υπάρχει άνθρωπος εκεί κοντά, ο Γουίτσον σκέφτηκε ένα πολύ απλό και παλιό κόλπο. Έγραψε ένα σημείωμα σε ένα απόκομμα από δελτίο παραγγελίας που είχε πάρει μαζί του η σύντροφός του για να γράφει το σκορ στα επιτραπέζια. «Είμαστε κολλημένοι στον καταρράκτη. Φέρτε βοήθεια, σας παρακαλώ» έγραφε το σημείωμα.

Στην συνέχεια, έβαλε το σημείωμα σε ένα πράσινο μπουκάλι νερού και σκάλισε την λέξη «βοήθεια» στην μία πλευρά. Αμέσως μετά έριξε το μπουκάλι στο νερό κι αυτό έκανε το καθήκον του.

Το σημείωμα βρήκαν περίπου 400 μέτρα πιο κάτω δύο πεζοπόροι, που σήμαναν συναγερμό και έβαλε τέλος στην αγωνία.