ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό σε μια δεκαετία

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την αυτόνομη οδήγηση κατά την οποία ένα αυτοκίνητο κινείται μόνο του και η παρουσία του οδηγού δεν κρίνεται απαραίτητη (οπότε μιλάμε πλέον για αυτόνομη κίνηση, παρότι έχει πλέον καθιερωθεί ο όρος «οδήγηση»).

Μπορεί λοιπόν ο κάτοχός του είτε να κοιμάται, είτε να συζητά με τους συνεπιβάτες, είτε να είναι στη δουλειά του και να στέλνει το αυτοκίνητο να φέρει τα παιδιά από το σχολείο!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν πως και πως την ώρα να χρησιμοποιούν το όχημά τους ως γραφείο και να απαλλαγούν από το ατέλειωτο σταμάτα-ξεκίνα τις ώρες αιχμής. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που δεν βλέπουν με καλό μάτι την καινοτομία αυτή αφού πιστεύουν ότι η οδήγηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι ευχαρίστηση, μια απόλαυση που θέλει πολύ κοντά οδηγό και αυτοκίνητο.

Τα ίδια ερωτήματα απασχολούν και τις αυτοκινητοβιομηχανίες: μια σειρά στελεχών της αυτοκίνησης πιστεύει ότι η αυτόνομη οδήγηση είναι το επόμενο μεγάλο γεγονός και υποστηρίζει σθεναρά ότι αυτή η λύση θα αποτελέσει το υψηλότατο επίπεδο της μελλοντικής πολυτέλειας την ώρα που αυξάνει και την ασφάλεια καθώς το 90% των ατυχημάτων προκαλούνται από ανθρώπινο λάθος.

Ωστόσο άλλοι ηγέτες των αυτοκινητοβιομηχανιών αναρωτιούνται κατά πόσο οι πελάτες επιθυμούν πραγματικά να αφήσουν πίσω τους μια «δουλειά» που πραγματικά απολαμβάνουν να κάνουν.

Πηγή: caranddriver