ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αυτός έγινε ο πιο viral τύπος των αμερικανικών εκλογών!

Ο δημοσιογράφος του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου BFMTV μιλούσε το Σάββατο στην κάμερα σε ζωντανή μετάδοση καλύπτοντας τους πανηγυρισμούς στους δρόμους της Ουάσινγκτον για την νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ένας άνδρας πετάχτηκε στην κάμερα γυμνόστηθος για να διακηρύξει με χιούμορ την αγάπη του για τη γαλλική γαστρονομία.

Ο άντρας της «ομελέτας από τυρί» («l’omelette du fromage») εντοπίστηκε.

Σε λίγα δευτερόλεπτα εμφάνισης στο BFMTV ο Αφροαμερικανός προκάλεσε γέλιο, κέρδισε φήμη, ειδικά στο γαλλικό διαδίκτυο, αλλά και στην Αμερική, προκαλώντας όμως και σύγχυση, με τους Γάλλους να προσπαθούν να καταλάβουν αν «μισεί τα σαλιγκάρια», ή «έφαγε σαλιγκάρια» («hates escargot» ή «ate escargot»).

Δύο μέρες μετά το περιοδικό Forbes τον βρήκε.

Το όνομά του είναι Μέκα Άνϊανέτου, είναι 30 χρονών και εργάζεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην αμερικανική ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Forbes.

«Πήγα στη Γαλλία, είναι υπέροχη! Έφαγα σαλιγκάρια», είπε σε live μετάδοση ο Μέκα, διακόπτοντας αλλά και προκαλώντας γέλιο στον δημοσιογράφο του γαλλικού καναλιού. Και συνέχισε: «Λατρεύω το κρουασάν, οο, οο, οο», «Λατρεύω την ομελέτα από τυρί, οο, οο, οο», με σαρκαστική διάθεση παριστάνοντας ότι μιλά γαλλικά.

Ο Μέκα Ανϊανέτου, ο οποίος έχει κάνει μαθήματα γαλλικής γλώσσας, γνωρίζει πολύ καλά ότι το σωστό είναι μια ομελέτα «με» τυρί, («l’omelette au fromage») είπε στο Forbes, αλλά εξήγησε ότι εκείνη τη στιγμή ήταν τόσο αναστατωμένος από τα νέα για την εκλογή Μπάιντεν που του ήρθε στο μυαλό ένα επεισόδιο του καρτούν «Dexter’s Laboratory» στο οποίο ένας χαρακτήρας επαναλαμβάνει «ομελέτα από τυρί, ομελέτα από τυρί».

Ο δημοσιογράφος του BFMTV Μαξίμ Σουιτέκ ανακάλεσε το περιστατικό, λέγοντας ότι «ξεκαρδίστηκε» και θεώρησε «εντελώς παλαβό» ότι η σύντομη τηλεοπτική «παρέμβαση» του Μέκα έγινε viral.

Ο Μέκα, ο οποίος εμφανίστηκε στην κάμερα γυμνόστηθος, επειδή το μπλουζάκι του ήταν ποτισμένο με κρασί με το οποίο γιόρτασε την εκλογή του Δημοκρατικού νεοεκλεγέντα προέδρου, θέλει οι Γάλλοι να γνωρίζουν: «Τους βρίσκω υπέροχους, αγαπώ το ψωμί τους και ανυπομονώ να επιστρέψω στη Γαλλία».

Έχει επίσης απευθύνει πρόσκληση για δωρεές, εκκινώντας μια εκστρατεία για να καλύψει τα έξοδα αυτού του ταξιδιού και … για ένα νέο μπλουζάκι.