ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Είχαν σχεδιάσει τον θάνατο τους… Και το πέτυχαν μετά από 77 χρόνια!

Το ηλικιωμένο ζευγάρι των Κόλιν και Άλις Άνσον ξέφυγαν (ξεχωριστά ο καθένας) από τους Ναζί και κατέφυγαν στην Βρετανία για να γλυτώσουν. Εκεί, γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν και τάχθηκαν στον αντιναζιστικό αγώνα πολεμώντας με την πλευρά των Βρετανών Κατά τη διάρκεια του Πολέμου είχαν κάνει μία συμφωνία μεταξύ τους πως όταν καταλάβουν πως η ηλικία τους αρχίζει να είναι πρόβλημα στους ίδιους και στην οικογένεια τους θα αυτοκτονήσουν.

Η συμφωνία τους «πραγματοποιήθηκε» την Τετάρτη όταν και πέθαναν, σε ηλικία 94 και 91 ετών αντίστοιχα, στο νοσοκομείο αφού είχαν καταναλώσει μία μεγάλη ποσότητα χαπιών με σκοπό να θέσουν τέλος στην ζωή τους. Η προσπάθεια τους πριν από μέρες δεν ήταν απόλυτα επιτυχημένη και έτσι ο κύριος Άνσον κάλεσε ένα ασθενοφόρο για να έρθει να τους παραλάβει. Ωστόσο ο οργανισμός τους δεν άντεξε και άφησαν την τελευταία τους πνοή με 11 μέρες διαφορά. Τελευταίος έφυγε από τη ζωή ο Κόλιν Άνσον.

Το αγαπημένο ζευγάρι είχε πάντα στο μυαλό τους πως ήθελαν να πεθάνουν μαζί καθώς όπως είχαν αναφέρει στην οικογένεια τους «ζήσαμε πολλά και ευτυχισμένα χρόνια. Τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από την ζωή;».

Ο Κόλιν Άνσον γεννήθηκε στο Βερολίνο και ξέφυγε μαζί με την οικογένεια του από τα χέρια των Ναζί καθώς ο πατέρας του ήταν πολιτικός αντίπαλος του Χίτλερ. Η οικογένεια της Άνσον ήταν Εβραίοι και έφυγαν από την Βιέννη το 1938. Εκείνη κατάφερε να βρει τον δρόμο της προς το Κίντερτρανσπορτ όπου και γνωρίστηκε με τον άνθρωπο της ζωής της. Πολέμησαν μαζί στον πόλεμο και πέθαναν με τον τρόπο που ήθελαν.