ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Έκλεψαν τη λιμουζίνα του Στάλιν!

Έξι άτομα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, διέρρηξαν γκαράζ στη Μόσχα και έκλεψαν την πολυτελή, θωρακισμένη λιμουζίνα, που πιστεύεται πως χρησιμοποιούσε μεταπολεμικά ο Ιωσήφ Στάλιν!

Κι όμως! Τα πιο αποτυχημένα προϊόντα έχουν το δικό τους μουσείο!

Ο πιο τυχερός της χρονιάς: Έπεσε σε φρεάτιο ασανσέρ από τον 30ο όροφο και σώθηκε!

Όπως μεταδίδουν ρωσικά Μέσα, το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου και έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη κινητοποίηση των αρχών στην πρωτεύουσα.

Οι ληστές φέρεται να φόρτωσαν τη λιμουζίνα τύπου ZiS-115 σε φορτηγό, πριν γίνουν… καπνός.

Το ZiS (Zavod imeni Stalina, μεταφ. εργοστάσιο ονομασμένο από τον Στάλιν) μετονομάστηκε αργότερα σε ZiL (Zavod imeni Likhacheva) προς τιμήν του γενικού διευθυντή του εργοστασίου, Ivan Likhachev, και ήταν ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα εργοστάσια κατασκευής οχημάτων.

Το αυτοκίνητο, να σημειώσουμε, ανήκει πια στον επικεφαλής ασφαλείας του Ουκρανού επιχειρηματία Ρουσλάν Ταρπάν, ο οποίος συλλέγει σπάνια οχήματα και σκόπευε, μάλιστα, να δημιουργήσει μουσείο στην Οδησσό.

Η συγκεκριμένη λιμουζίνα, που ήταν ικανή να δεχθεί πυρά διαμετρήματος 7.62mm από απόσταση 25 μέτρων, παρότι δεν μπορεί, πλέον, να κυκλοφορήσει, είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο όχημα, αφού μεταξύ 1949 και 1955 κατασκευάστηκαν μόλις 56 αυτοκίνητα αυτού του τύπου, κυρίως για Σοβιετικούς ηγέτες στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία.